Vicepresedintele grupului SOCAR: Romania este o tara prioritara pentru investitiile azere
Data publicarii: 18-11-2016 | EconomieRomania si Azerbaidjan au relatii politice foarte bune la cel mai inalt nivel, astfel ca Romania este o tara prioritara pentru investitiile azere, a declarat, vineri, Suleyman Gasimov, vicepresedintele pe probleme economice al grupului petrolier azer SOCAR, prezent in Romania cu ocazia deschiderii unei noi benzinarii, langa Bucuresti.
"România este o țară prioritară pentru investițiile azere, drept urmare România este prima țară unde SOCAR a făcut investiții în Europa. În continuare, România va rămâne o țară prioritară pentru SOCAR și pentru Azerbaidjan", a spus Gasimov.
Întrebat care sunt motivele pentru care statul azer consideră România o țară prioritară, el a amintit relațiile politice foarte bune dintre cele două țări.
"SOCAR, fiind companie de stat, noi completăm politicile statului Azerbaidjan cu țările prietene. România este una dintre țările cu care avem o relație foarte apropiată. Avem relații politice la cel mai înalt nivel, iar SOCAR investește în țările unde avem relații bune politice. Acesta este motivul. Am intrat în România, am analizat această piață și am văzut deschiderea statului român pentru investițiile azere. Acesta a fost motivul pentru care am hotărât să investim în România și suntem foarte bucuroși și foarte fericiți cu această decizie și vom continua. Suntem popoare cu o tradiție comună și Marea Neagră ne unește", a adăugat Suleyman Gasimov.
SOCAR a inaugurat, vineri, o nouă stație sub acest brand în apropierea Capitalei, ridicând la 35 numărul benzinăriilor din România. Noua benzinărie este amplasată pe șoseaua de centură a Bucureștiului, la intrarea în localitatea Tunari, și este a doua din județul Ilfov.
"Astăzi am reușit să deschidem o nouă stație, ceea ce înseamnă pentru România alte taxe plătite și alte locuri de muncă pe care le-am creat", a subliniat vicepreședintele SOCAR.
SOCAR este compania petrolieră de gaze naturale deținută de statul Azerbaidjan (The State Oil Company of Azerbaidjan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitatea sa de producție de petrol și gaze naturale. SOCAR investește anual miliarde de dolari în infrastructura de transport și este angrenată, pe plan european, în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale.
Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin compania SOCAR Petroleum SA și prin crearea și consolidarea unei rețele de benzinării la nivel național. Astfel, compania deține în prezent o rețea de 35 de stații de alimentare, fiind unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți din România. Până în prezent, compania a creat aproximativ 500 de locuri de muncă și a derulat investiții de peste 64 milioane de euro în România.
SOCAR deține, în acest moment, stații de distribuție carburanți în următoarele județe din România: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bihor, Bistrița, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiș, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad, Sibiu, Argeș și București.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani