Ungaria reduce taxa pe companii la 9% incepand din 2017
Data publicarii: 17-11-2016 | EconomieTaxa pe companii in Ungaria va fi redusa la 9% anul viitor, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, adaugand ca aceasta taxa se va aplica atat marilor companii, cat si IMM-urilor, informeaza MTI.
În prezent, taxa pe companii în Ungaria este de 10% pentru companiile cu o bază de impozitare de până la 500 milioane forinți (1,6 milioane euro) și de 19% pentru companiile cu o bază de impozitare mai mare.
Viktor Orban a mai spus că i-a cerut ministrului ungar al Economiei, Mihaly Varga, să facă "tot ceea ce este posibil" pentru a majora salariul minim pe economie până la nivelul maxim pe care companiile îl pot suporta.
La rândul său, Mihaly Varga, a subliniat că reducerea taxelor va permite companiilor să economisească 145 de miliarde de forinți iar Ungaria va avea cea mai favorabilă taxă pe companii din Uniunea Europeană. Mihaly Varga a mai spus că până la finele săptămânii Guvernul ungar vrea să ajungă la un acord cu reprezentanții angajatorilor și angajaților cu privire la propunerile pentru salariul minim pentru 2017 și 2018. Dacă se va ajunge la un acord, Guvernul va putea trimite Parlamentului un proiect de lege săptămâna viitoare astfel ca modificările să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Acest lucru va furniza o bază solidă pentru ca ritmul de creștere să urce de la 2-3% în prezent, la aproximativ 3-5%, a spus Varga.
Potrivit celei mai recente ediții a raportului privind competitivitatea globală realizat de Forumul Economic Mondial, Ungaria ocupă locul 63, după Polonia, Cehia și România. În plus, țara vecină suferă de pe urma unui deficit de mână de lucru care împinge în sus salariile la nivelul întregii economii.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des