Romania intra in vacante si petreceri
Data publicarii: 11-12-2006Vacanta prelungita
In plus, angajatii se gandesc mai mult la cumparaturi si la petreceri. Unele firme au anuntat deja ca toti angajatii vor intra in vacanta de Sarbatori. De exemplu, la CarpatCement, activitatea este oprita intre 21 decembrie si 8 ianuarie 2007, in timp ce in alte companii se incearca continuarea productiei.
La Rompetrol, rafinaria isi va continua activitatea chiar si in zilele de sarbatori legale, iar divizia de management are liber doar pe 25-26 decembrie si 1-2 ianuarie. Un program similar au si bancile, sarbatorile legale fiind declarate zile nebancare. In perioada dinaintea Sarbatorilor, mare parte dintre localurile mari au fost deja rezervate pentru petrecerile organizate de companii.
Acestea sunt o buna oportunitate pentru inchegarea relatiilor dintre angajati. Fata de anii trecuti, cand la ordinea zilei erau mancarea si bautura si, eventual, ceva concerte, anul acesta sunt la moda petrecerile tematice.
Petreceri tematice
De exemplu, compania de tigarete JTI si-a provocat salariatii sa se imbrace "kitsch", povesteste Gilda Lazar, corporate affairs manager. "A existat si un premiu, o excursie la Barcelona, castigat de un agent de vanzari din Braila", precizeaza aceasta.
La Banca HVB-Tiriac, unde sunt invitati si viitorii colegi de la Unicredit, petrecerea din acest an va avea tematica disco. In anii precedenti, tematicile au fost "black and white" si "anii '30".
Mai putine prime
Primele de Craciun si plata celui de-al treisprezecelea salariu au ramas de actualitate mai mult in sectorul de stat. In cel privat, mare parte dintre companii au trecut la sistemul bazat pe performante. Este si cazul firmelor mari care au fost privatizate: Raiffeisen, BCR, Petrom.
Un studiu dat publicitatii in SUA arata ca firmele prefera sa-si recompenseze salariatii pentru realizari, si nu cu ocazia diferitelor evenimente. In plus, se pune problema discriminarii religioase.
Facilitati
BCR: primele de Craciun au fost inlocuite cu bonusuri de performanta
Connex: primele sunt confidentiale. Unii angajati din magazine sustin ca vor primi 220 de lei noi.
CarpatCement: primele pentru angajati variaza intre 90a si 180a din salariul brut lunar. La acestea se adauga articolele promotionale si pachetele cu dulciuri, jucarii si rechizite pentru copii in valoare de 130 lei. Se organizeaza petreceri.
Cosmote si Romtelecom: primele de Craciun au fost eliminate din contractul colectiv.
GlaxoSmithKline (GSK): nu acorda prime sau cadouri angajatilor si nu organizeaza petrecere de Craciun
HelpNet: Petrecerea de sfarsit de an a salariatilor a coincis cu cea de "ziua companiei".
HVB-Tiriac: petrecere tematica "disco". Se acorda al treisprezecelea salariu si cadouri pentru copii, de circa 100 de lei noi.
Raiffeisen Bank: austriecii au renuntat la primele de Craciun, sunt organizate petreceri pentru angajati.
Rompetrol: angajatii din diviziile afiliate sindicatului "Petrochimistul" vor primi, potrivit contractului colectiv, o prima egala cu salariul mediu pe unitate si cadouri pentru copii.
Romstal: Cei 200 de angajati din Republica Moldova, Ucraina si Italia care vor veni la petrecerea de sfarsit de an vor fi cazati la Marriott si vor participa la petrecerea organizata pentru toti cei 2.000 de angajati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman