Din 2007, romanii pot cumpara unitati la fondurile straine
Data publicarii: 11-12-2006
Concurenta creste puternic
De la 1 ianuaie 2007, o data cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, romanii vor putea cumpara unitati la fondurile straine de investitii. Pina in 2007, acest fapt nu se putea realiza din cauza reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Deja Pioneer Asset Management a anuntat ca ar putea incepe sa distribuie din ianuarie 2007 si fonduri de investitii administrate de compania-mama, Pioneer Investments. Pioneer Asset Management este societatea de administrare a investitiilor UniCredit.
Se pare insa ca, o data cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, si investitiile romanilor in astfel de titluri vor creste. Previziunile arata ca in 2009 romanii ar putea avea investiti in fonduri in jur de 4,6 miliarde de euro, fata de citeva sute de milioane de euro in prezent.
Randamentele la fonduri romanesti
In saptamina 1-8 decembrie, variatia Indicelui Fondurilor Mutuale (IFM) a fost una negativa, toate fondurile de actiuni inregistrind pierderi.
Astfel, fondul Active Dinamic a inregistrat o pierdere de 5,51%, dar ramine pe primul loc in clasamentul performantei pe 2006. Cea mai mare pierdere s-a inregistrat pe fondul Premio, aceasta fiind de 6,50%.
Variatia in aceasta saptamina a indicelui IFM a fost de -2,12%, ajungind astfel la valoarea curenta de 10.370,25. Fata de finalul anului precedent, variatia indicelui IFM a ajuns la 7,90%, in scadere fata de variatia inregistrata in saptamina 24-30 noiembrie.
In topul celor mai bune fonduri in 2006 se afla pe primul loc Active Dinamic, cu un randament de 24,94%, urmat de Omninvest, cu 18,52%, si Napoca, cu 18,50%. Din pacate, randamentele inregistrate de fondurile din Romania sint destul de mici in comparatie cu cele similare din afara.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii