Amazon si serviciile de internet in Europa
Data publicarii: 28-10-2016 | EconomieCompania Amazon, cunoscuta in intreaga lume, isi are debutul in domeniul vanzarilor de carti. Cu o extindere la care nu se asteptau specialistii in domeniu, Amazon a ajuns sa comercializeze o serie de produse si chiar sa livreze cumparaturi la usile celor care vor sa se bucure de aceste servicii. Extinderea nu s-a oprit aici si a continuat cu domeniul muzical, programare video iar, cel mai recent, au aparut informatii conform carora doreste sa furnizeze servicii de internet.
Conform The Information, compania ar planui sa devina furnizor de servicii de internet pe teritoriul Europei. Fiind parte din Prime subscription service, la un cost de $99 pe an, acest pachet este avantajos si isi poate castiga cu usurinta clienti.
Surpriza a venit odata cu alegerea teritoriului Europei. Multi s-ar fi asteptat ca serviciile sa apara in Statele Unite, de unde este compania. Insa, in Europa exista o serie de reglementari in ceea ce priveste furnizarea acestor tipuri de servicii, reglementari care fac din aceasta o mai buna alegere pentru extinderea business-ului.
Amazon nu a facut declaratii publice in legatura cu acest subiect insa informatii conform carora compania doreste sa ofere servicii de internet folosind retelele deja existente ale unor furnizori au aparut in The Information.
In Marea Britanie, furnizorii de servicii de internet cu banda larga ca si British Telecom trebuie sa ofere acces complet la propria retea altor companii care doresc sa furnizeze aceste servicii. In Statele Unite, aceste reglementari sunt complet diferite. Astfel, furnizorii care detin propria retea, nu sunt obligati sa ofere acces concurentei. Din acest punct de vedere, alegerea Europei ca si teritoriu pentru a-si extinde afacerea in acest domeniu, capata sens pentru compania Amazon.
O alta tara care prezinta interes si potential din acest punct de vedere este Germania. Acolo, cel mai mare furnizor de servicii de internet, Deutsche Telekom isi pun la dispozitie propria retea altor furnizori de banda larga cum ar fi United Internet si Vodafone Germania. In acest fel, Amazon poate construi pachete similare cu cele oferite de alte companii cu televiziune prin cablu sau servicii de internet, pachete avantajoase care sa atraga un numar important de clienti.
In Statele Unite ale Americii, consumatorii au, de obicei, o singura alegere pentru internet de mare viteza in fiecare oras iar furnizorii nu si-au pus la dispozitie retelele pentru alti competitori. AT&T, de exemplu, a avut o serie de procese pentru a stagna unii competitori ca Google Fiber.
In ceea ce priveste serviciile de telefonie mobila in Statele Unite, un domeniu cu mult mai competitiv decat cel al serviciilor de internet, accesul complet la retele este intalnit destul de des. De acest avantaj a profitat compania Google pentru a putea oferi propriul Project Fi wireless in domeniul telefoniei. Amazon ar putea sa ia in considerare acest aspect. Compania ar putea oferi servicii de internet wireless in Statele Unite fara sa isi construiasca propria retea, desi aceasta varianta nu a fost lansata in discutii inca.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări