Cheltuielile cu pregatirea profesionala a tinerilor ar putea fi deductibile
Data publicarii: 25-10-2016 | EconomieCheltuielile firmelor cu pregatirea profesionala a tinerilor vor putea fi deductibile din punct de vedere fiscal, a declarat marti Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice, in cadrul Topului National al Firmelor Private din Romania, eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).
Potrivit ministrului Finanțelor se vor putea deduce atât cheltuielile cu formarea profesională și cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cheltuielile de cazare și de masă pentru acești tineri, cât și cele pe care angajatorul ele are cu echipamentele necesare pregătirii profesionale.
"Foarte important este domeniul de pregătire profesională. Este important în special pentru dumneavoastră (antreprenorii — n.r.) ca și angajator dar și pentru absolvenți, pentru tinerii absolvenți de liceu. Pentru susținerea învățământului și o mai bună pregătire profesională a tinerilor propunem acordarea de facilități societăților interesate de programe de calificare profesională", a spus Dragu.
Ministrul Finanțelor a precizat că Executivul vrea ca tinerii să aibă acces mai ușor la o pregătire aplicată.
"Vrem ca tinerii să aibă un acces mai ușor la o pregătire aplicată, iar angajatorii să fie motivați să investească în formarea profesională a tinerilor. Mă refer aici nu numai la cheltuielile pe care un angajator le are cu pregătirea în mod direct, cu formarea profesională, cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cu cheltuielile de cazare, de masă pentru acești tineri, dar și cheltuieli pe care angajatorul ele are cu echipamentele care sunt necesare pregătirii profesionale. Toate aceste cheltuieli vor fi deductibile din punct de vedere fiscal, facilitând astfel investițiile dumneavoastră în pregătirea profesională", a spus ministrul Finanțelor Publice.
O altă măsură anunțată marți de ministrul Finanțelor este extinderea scutirii de impozit pe profitul reinvestit pe perioadă nedeterminată.
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizează, marți, ediția cu numărul XXIV a Topului Național al Firmelor Private din România.
Topul se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, concomitent cu Târgul Serviciilor/Produselor de Excelență pentru Întreprinderi.
"Evenimentul este unul de referință pentru mediul de afaceri românesc, cu această ocazie vor fi recunoscute meritele întreprinzătorilor și vor fi promovate cele mai performante întreprinderi ale anului 2015. Manifestare de tradiție, TOP-ul transpune bunele practici internaționale în domeniu și se bucură de recunoașterea la nivel european și internațional a Uniunii Europene a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (UEAPME) și a Asociației Mondiale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (WASME)", susțin organizatorii.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului