Lukoil accepta propunerea OPEC privind reducerea productiei de petrol
Data publicarii: 11-10-2016 | EconomieLukoil se asteapta la o crestere a productiei de titei in Rusia, fara a lua in calcul o decizie de inghetare a productiei, a declarat Leonid Fedun, vicepresedintele companiei ruse, transmite TASS.
"Așa cum estimăm pentru 2017, vedem o creștere a producției de țiței, la fel și în 2018. Vorbesc despre Rusia, deoarece este dificil de previzionat pentru restul", a explicat oficialul Lukoil.
Conform acestuia, Lukoil este pregătit să se alăture inițiativei de înghețare a producției, dacă va exista un decret guvernamental.
"Vreau să vorbesc în numele Lukoil. Dacă va exista un decret guvernamental, ne vom alătura", a răspuns Fedun, când a fost întrebat în legătură cu înghețarea producției. El a adăugat: "Toți ne vom alătura". "Este suficientă o reducere a producției de țiței în Rusia cu 1,5%", a apreciat vicepreședintele Lukoil.
Potrivit acestuia, este rezonabil să se ia o decizie privind înghețarea producției de țiței pentru cel puțin un an.
În septembrie, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol a convenit, pentru prima dată în ultimii opt ani, să-și reducă producția de petrol cu 700.000 de barili pe zi (BPD), până la 32,5 — 33 milioane de barili pe zi. OPEC estimează că producția sa actuală se situează la 33,24 milioane bpd.
Luni, la Congresul Mondial al Energiei, care se desfășoară zilele acestea la Istanbul, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este gata să se alăture unei propuneri a OPEC privind reducerea sau înghețarea producției de petrol în ideea de a susține prețul mondial al țițeiului. Imediat după declarațiile lui Vladimir Putin, prețul petrolului a crescut, pe fondul speranței că marii producători de petrol vor reuși să ajungă la un acord pentru a stabiliza piața.
Luni, la bursa ICE Futures cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna noiembrie a crescut cu 1,29 dolari, ajungând la 53,22 dolari. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna noiembrie a urcat la 51,10 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.
Lukoil este al doilea mare producător de țiței din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.
Compania rusă intenționează să producă în acest an aproximativ 85 de milioane de tone de țiței.
Lukoil România este unul dintre liderii pieței petroliere românești, având o cotă de aproximativ 20% din piața totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deține rafinăria Petrotel și comercializează carburanți printr-o rețea de 300 de stații de distribuție.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii