Actiunile Twitter au pierdut o cincime din valoare
Data publicarii: 07-10-2016 | EconomieActiunile Twitter Inc au scazut joi la Bursa de la New York cu o cincime, pe fondul cresterii temerilor ca mult-anticipatele oferte pentru reteaua de socializare au atras un interes minim din partea potentialilor cumparatori, transmite Reuters.
Confruntat cu stagnarea numărului de utilizatori și pierderi continue, Consiliul de Administrație al Twitter a acceptat luna trecută să ia în considerare vânzarea companiei, o decizie finală urmând să fie luată până la raportarea rezultatelor trimestriale, în 27 octombrie.
Site-ul de tehnologie Recode a anunțat miercuri că firmele interesate de rețeaua de socializare — Google, Apple și Walt Disney Co — nu vor mai depune oferte, singurul licitator rămânând firma de software Salesforce.com.
Joi, la Bursa de la New York, acțiunile Twitter au scăzut cu 19,2%, la 20,10 dolari, evaluând compania la aproximativ 14,2 miliarde de dolari. La închiderea ședinței bursiere titlurile înregistrau un declin de 20,1%, la 19,87 dolari.
Chiar și la 20 de dolari acțiunile Twitter sunt peste nivelul de 14 dolari înregistrat înainte de apariția speculațiilor din această primăvară privind un posibil cumpărător.
În ultimele două săptămâni, s-au intensificat zvonurile pe Wall Street legate de interesul unor companii în vederea depunerii unei oferte pentru achiziționarea companiei.
Potrivit postului CNBC, la finele lunii septembrie, Twitter era în discuții "cu potențiali amatori" de o astfel de operațiune.
Twitter a pierdut circa 187 milioane de dolari în primele șase luni ale anului, iar veniturile sale s-au situat la circa 1,2 miliarde de dolari, conform ultimelor rezultate financiare.
Compania, înființată de Jack Dorsey în 2006, continuă să nu găsească o formulă pentru a crește numărul de utilizatori activi, care este în prezent de 313 milioane.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului