Lenovo negociaza preluarea diviziei de PC-uri a Fujitsu (Nikkei)
Data publicarii: 06-10-2016 | EconomieGrupul chinez Lenovo discuta achizitionarea diviziei de PC-uri a Fujitsu, o tranzactie care ar permite companiei nipone sa se concentreze pe serviciile IT si alte afaceri, a anuntat joi publicatia nipona Nikkei, transmit Reuters si DPA.
Lenovo Group, cel mai mare producător de PC-uri, vrea să finalizeze tranzacția luna aceasta, aproximativ 2.000 de angajați ai Fujitsu urmând să se mute la Lenovo, susține Nikkei, fără a preciza sursa informației.
Finalizarea tranzacției ar face din Fujitsu a doua companie de asamblare a PC-urilor din Japonia, după NEC Corp. În 2011, Lenovo și NEC au format o societate mixtă.
Joi, acțiunile Fujitsu au urcat cu 7% în timp ce titlurile Lenovo au crescut cu 2%. Reprezentanții Fujitsu au declarat că iau în considerare diverse opțiuni pentru divizia de PC-uri, dar încă nu au luat nici o decizie.
În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, Fujitsu a livrat patru milioane de PC-uri, în special în Japonia dar a înregistrat pierderi de peste zece miliarde de yeni (96,5 milioane de dolari), din cauza concurenței venite din partea rivalelor din China și Taiwan, susține publicația niponă.
Vânzările de calculatoare personale pe plan global au scăzut timp de șapte trimestre consecutive, iar în perioada aprilie — iunie 2016 au înregistrat un declin de 5,2%, la 64,3 milioane de unități, a anunțat recent firma de cercetare de piață Gartner.
În rândul producătorilor, grupul chineze Lenovo a rămas lider mondial cu o cotă de piață de 20,5% potrivit Gartner, chiar dacă vânzările sale au scăzut cu 2,2%, până la aproape 13,19 milioane unități.
Pe locurile doi și trei se situează companiile americane HP (cu o cotă de piață de 19,1%) și Dell (cu 15,2%). Pentru ultimele două poziții din top cinci se luptă grupul taiwanez Asus (cu o cotă de piață de 7,3%) și cel american Apple (cu o cotă de piață de 7,1%).
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice