Richard Ellis: Romania este o destinatie avantajoasa pentru outsourcing
Data publicarii: 07-12-2006Cehia si Polonia sunt intre cele mai cautate pentru externalizarea activitatilor, inclusiv in orasele mai mici. Ungaria si Slovacia urmeaza imediat dupa acestea, dar concentrarea activitatilor externalizate in capitala genereaua o incalzire a pietei.
Companiile realizeaza strategii tot mai elaborate de externalizare a unor operatiuni sau de dezvoltare in interiorul companiei a unor operatiuni offshore, in incercarea de a reduce costurile operationale, pentru a se mentine la un nivel competitiv, pentru a-si pastra avantajul in fata competitiei sau pentru asezarea pe o piata de munca mai ieftina sau mai bine pregatita, explica studiul.
Acestea pot fi plasate in aceeasi tara in care desfasoara activitate compania (onshore), intr-o tara apropiata de cea in care desfasoara activitate compania (nearshore) sau intr-o tara aleasa pentru beneficiile pe care le poate oferi, respectiv nivelul inalt de pregatire sau costurile scazute ale fortei de munca.
Regiunea Europa si Orientul Mijlociu (EMEA) este complexa din punct de vedere al externalizarii activitatilor, datorita combinatiei de limbi europene. Interesul pentru aceasta zona este suscitat in primul rand de cererea de angajati care vorbesc mai multe limbi straine.
In Regatul Unit, orasele cu costuri reduse raman interesante pentru companiile cu cerinte specifice, care vizeaza profituri cu riscuri minime, precum si pentru companiile care nu vor sa se distanteze foarte tare de clienti
Irlanda este o destinatie populara ca unic mediu preponderent bancar din zona euro cu vorbitori nativi de limba engkleza, desi este foarte probabil ca interesul se va muta catre zone cu forta de munca mai pregatita.
Asia detine o pozitie dominanta pe piata externalizarii , in principal datorita populatiei numeroase vorbitoare de engleza, care ofera forta de munca la costuri reduse.Din punct de vedere al numarului si dimensiunii operatiunilor externalizate, India este lider de piata. De asemenea, Philippine a atras un numar mare de operatiuni externalizate in ultimii ani, datorita adaptarii la mediul cultural european, respectiv american.
Singapore detine o pozitie de nisa pe piata externalizarii operatiunilor datorita fortei de munca cu inalta pregatire, infrastructurii bune si a sustinerii guvernamentale, in ciuda costrurilor destul de ridicate.
Australia si Noua Zeelanda au costuri ridicate ale fortei de munca dar ocupa locuri importante pe aceasta piata datorita abilitatilor de folosire a limbii engleze, similaritatilor culturale cu Occidentul si datorita unei piete a externalizarii serviciilor deja formate. Ponderea mare de imigranti care traiesc in Australia aduce un avantaj in plus, in ceea ce priveste diversitatea lingvistica.
Continentul american este interesant pentru externalizarea serviciilor datorita bunei utilizari a limbilor engleza si spaniola. Aici piata se constituie din servicii externalizate nearshore sau offshore ale companiilor din America de nord. Locatiiile cele mai cautate sunt Canada, dar si Brazilia si Argentina sunt considerate interesante. De asemenea, piete de externalizare a serviciilor in plina dezvoltare sunt zonele din centrul si sudul Americii si zona caribiana.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani