Mircea Ursache (ASF): Parlamentul trebuie sa decida cu privire la restructurarea ASF
Data publicarii: Astazi, 22-09-2016 | EconomieAutoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este singura institutie responsabila de situatia din asigurari, iar Parlamentul trebuie sa decida cu privire la restructurarea institutiei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepresedintele ASF, Mircea Ursache.
'Noi asistăm astăzi la o implozie în piața de asigurări prin care toate entitățile și jucătorii din piață sunt nemulțumiți, asigurătorii sunt nemultumiți, brokerii, federațiile patronale și sindicale ale transportatorilor sunt nemulțumite, dar și reprezentanții service-urilor sunt nemulțumiți. Asta e cu atât mai grav cu cât se încearcă atragerea în dezbaterea publică a răspunderii, fie a Guvernului, fie a Parlamentului, fie a Consiliului Concurenței, în condițiile în care singurul răspunzător din situația din asigurări este Autoritatea de Supraveghere Financiară. Nu pot fi trase la răspundere alte autorități ale statului, când problema asigurărilor este o problemă care a fost generată de deciziile ASF și ca atare tot de către ASF trebuie să fie și rezolvată', a spus vicepreședintele ASF, responsabil cu piața de capital.
De asemenea, acesta a afirmat că recenta preocupare a partidelor de restructurare a ASF își are originea în neputința instituției de a soluționa problema asigurărilor, iar la Comisia Europeană există un organism pentru piața de capital și unul pentru asigurări.
'Recenta preocupare a partidelor parlamentare de restructurare a ASF își are originea tocmai în neputința ASF de a soluționa problema asigurărilor și că tot felul de comunicate cu așa-zise modele din alte state nu sunt decât o presiune inadmisibilă asupra Parlamentului de a nu umbla la restructurarea ASF, iar acest lucru trebuie respins categoric. Singurul care poate decide în România cu privire la structura ASF este Parlamentul. După părerea mea, nimic nu poate să fie mai neproductiv decât ASF în sectorul de asigurări. Știu că există la Parlament (o inițiativă n.r.), o discută partidele parlamentare, cu privire la modelul din Comisia Europeană, în care există un organism de supraveghere în domeniul pieței de capital și unul în domeniul asigurărilor. Așa este organizat la Bruxelles', a mai arătat vicepreședintele ASF.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani