Jean-Claude Juncker vrea o noua propunere pentru eliminarea tarifelor de roaming
Data publicarii: 09-09-2016 | EconomieComisia Europeana a retras o propunere controversata privind eliminarea tarifelor de roaming pentru o perioada de maximum 90 de zile, la cererea presedintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, care a cerut elaborarea unei noi propuneri, informeaza AFP.
Luni, Executivul comunitar a dat publicității liniile directoare pentru a implementa o decizie adoptată anul trecut de Bruxelles pentru eliminarea tarifelor de roaming în cele 28 de state membre. Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar, în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă, a acceptat și să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte țări pentru a le utiliza acasă.
"Personalul Comisiei, la cererea președintelui Jean-Claude Juncker, a retras propunerea și lucrează la o nouă versiune", se arată într-un comunicat de presă al executivului comunitar.
Potrivit unei surse europene, reacțiile negative la propunerea prezentată luni au stat la baza deciziei președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker.
Decizia vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a insistat că propunerea sa nu înseamnă o renunțare la promisiunea de a pune capăt tarifelor de roaming.
"Vreau să fiu foarte clar! Am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiți începând din luna iunie 2017", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferință de presă.
"Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mișcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanță. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an", a susținut Schinas.
Eliminarea tarifelor la roaming a fost un element de bază în eforturile UE de a crea o piață mai unificată în Europa, în special pentru serviciile de comunicații.
Propunerea Comisiei, care a fost retrasă, trebuia mai întâi să fie dezbătută și aprobată de organismele de reglementare din țările membre înainte de a fi adoptată.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani