CEC Bank continua finantarea agriculturii in parteneriat cu APIA
Data publicarii: 25-08-2016 | EconomieCEC Bank anunta continuarea parteneriatului cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA in Campania 2016, respectiv Schema de plata unica pe suprafata - SAPS, Plata redistributiva, Plata pentru inverzire, Masuri compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole.
Potrivit unui comunicat al băncii remis joi AGERPRES, în baza convenției, beneficiarii pot accesa până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA, fără a se depăși 20% din cifra de afaceri (conform ultimei situații financiare anuale) sau din veniturile realizate și înscrise în registrul de încasări și plăți.
Banca precizează că dobânda este de 3,51% pe an fiind constituită din indicele ROBOR 6M, actualizabil semestrial în prima zi lucrătoare a semestrului, valoarea indicelui începând cu data de 1 iulie 2016 este de 1,06%, la care se adaugă o marja de 2,45%. Comisionul de acordare este de 0,95% din valoarea creditului.
Structura de garanții include posibilitatea obținerii garanției Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Finanțarea se acordă fără contribuție proprie din partea clientului, exclusiv în lei, pentru prevenirea riscului valutar.
"Finanțarea agriculturii reprezintă o prioritate strategica pentru CEC Bank. În cadrul programelor de finanțare derulate în parteneriat cu APIA au fost acordate din anul 2008 și până în prezent peste 137.000 de finanțări cu o valoare de aproximativ 2,5 miliarde lei", a declarat Radu Grațian Ghețea, președinte director general CEC Bank.
Clienții CEC Bank beneficiază de consultanță gratuită în ceea ce privește pregătirea documentației de accesare a creditului.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii