FMI si-ar putea relua ajutorul pentru Ucraina in iulie
Data publicarii: 15-07-2016 | EconomieFondul Monetar International (FMI) si-ar putea relua furnizarea ajutoarelor catre Ucraina pana la sfarsitul lunii iulie dupa luni de blocaj legate in special de lipsa de progres constatata in lupta impotriva coruptiei, a indicat joi purtatorul de cuvant al acestei institutii, citat de AFP.
"Ar putea avea loc în iulie. Discuțiile în acest sens sunt foarte aproape de a fi finalizate', a declarat Gerry Rice, în cursul conferinței de presă bilunare a FMI.
Deblocarea acestei noi tranșe a împrumutului de 1,6 miliard de dolari va trebui să fie aprobată formal de Consiliul de administrație al FMI, care reprezintă cele 189 state membre ale sale.
'Există câteva detalii tehnice pe care sperăm să le rezolvăm în curând', dar 'nu există vreo lege care să condiționeze' această aprobare, a detaliat Rice.
O nouă livrare ar marca reluarea planului de ajutor de 17,5 miliarde de dolari acordat de FMI țării în aprilie 2015, dar suspendat de mai multe luni pe fondul nemulțumirii față de ritmul reformelor.
În februarie, directoarea generală a FMI — Christine Lagarde — avertizase astfel că ar fi 'dificil' să continue resuscitarea Ucrainei fără 'eforturi semnificative' ale Kievului pentru a combate corupția și reformarea guvernării.
În virtutea acestui plan de ajutor, FMI a deblocat aproximativ 6,6 miliarde de dolari împrumutați țării, susținută de SUA și de țările europene în fața Rusiei.
Ucraina se află într-o recesiune profundă, tradusă prin prăbușirea Produsului Intern Brut (PIB) cu 9,9% în 2015, după o scădere de cel puțin 6,6% în anul precedent.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman