FMI si-ar putea relua ajutorul pentru Ucraina in iulie
Data publicarii: 15-07-2016 | EconomieFondul Monetar International (FMI) si-ar putea relua furnizarea ajutoarelor catre Ucraina pana la sfarsitul lunii iulie dupa luni de blocaj legate in special de lipsa de progres constatata in lupta impotriva coruptiei, a indicat joi purtatorul de cuvant al acestei institutii, citat de AFP.
"Ar putea avea loc în iulie. Discuțiile în acest sens sunt foarte aproape de a fi finalizate', a declarat Gerry Rice, în cursul conferinței de presă bilunare a FMI.
Deblocarea acestei noi tranșe a împrumutului de 1,6 miliard de dolari va trebui să fie aprobată formal de Consiliul de administrație al FMI, care reprezintă cele 189 state membre ale sale.
'Există câteva detalii tehnice pe care sperăm să le rezolvăm în curând', dar 'nu există vreo lege care să condiționeze' această aprobare, a detaliat Rice.
O nouă livrare ar marca reluarea planului de ajutor de 17,5 miliarde de dolari acordat de FMI țării în aprilie 2015, dar suspendat de mai multe luni pe fondul nemulțumirii față de ritmul reformelor.
În februarie, directoarea generală a FMI — Christine Lagarde — avertizase astfel că ar fi 'dificil' să continue resuscitarea Ucrainei fără 'eforturi semnificative' ale Kievului pentru a combate corupția și reformarea guvernării.
În virtutea acestui plan de ajutor, FMI a deblocat aproximativ 6,6 miliarde de dolari împrumutați țării, susținută de SUA și de țările europene în fața Rusiei.
Ucraina se află într-o recesiune profundă, tradusă prin prăbușirea Produsului Intern Brut (PIB) cu 9,9% în 2015, după o scădere de cel puțin 6,6% în anul precedent.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des