Foloseste cardul la cumparaturi si poti castiga o excursie in Dubai
Data publicarii: 04-12-2006Cine poate participa la campanie
La campanie participa cei care au un card Visa/ Visa Electron emis de una din urmatoarele banci: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Transilvania, HVB Tiriac Bank, ProCredit Bank, Romexterra Bank, Banca Romaneasca, Finansbank, Alpha Bank, CEC , Piraeus Bank.
Mecanismul campaniei
Pentru a participa la campanie, fiecare posesor de card Visa/ Visa Electron trebuie sa faca macar o tranzactie de cel putin 30 RON in perioada campaniei.
Premiile si castigatorii
Marele premiu al campaniei consta intr-o excursie de o saptamana in Dubai. Castigatorul intra in posesia unui pachet turistic in care sunt incluse transportul dus-intors cu avionul, cazare si mic dejun pentru doua persoane. In plus, o excursie in Dubai fara bani fara card nu ar avea niciun farmec. Prin urmare, organizatorii campaniei vor alimenta cardul cu o suma in valoare de 1.000 EUR. Valoarea totala a premiului se ridica astfel la 14.500 EUR.
Pentru alti 10 posesori de carduri Visa/ Visa Electron se ofera cate un premiu in valoare de 1.000 RON pentru diverse cumparaturi, ceva mai aproape de casa.
Campania il rasplateste si pe unul dintre lucratorii comerciali la care a avut loc tranzactia minima de 30 RON. Acesta primeste un premiu in valoare de 1.000 RON.
Pentru a vedea care sunt caracteristicile unui card Visa Electron am ales produsele a doua banci: BCR, respectiv Raiffeisen Bank.
Cardul BCR Visa Electron
Visa Electron de la BCR este un card debit emis in lei care poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate. Cardului ii este atasata optiunea de overdraft, adica posibilitatea de a primi un credit in limita a 75% din salariul net si cel mult 6 salarii nete. Facilitatea de overdraft se acorda doar in conditiile in care angajatorul a incheiat un acord cu banca, iar limita acordata nu poate depasi 5.000 EUR.
Banca nu percepe comisioane pentru emiterea initila, deschiderea contului de card, reinnoirea cardului sau emiterea ulterioara. Anual se platesc doar 6 RON , suma ce reprezinta comisionul de administrare. Posesorul unui card Visa Electron plateste un comision de 0,2% daca retrage bani de la ATM-urile bancii si 0,5% daca retragerile au loc la ghiseele BCR. Pentru eliberarea numerarului in strainatate se achita un comision de 1,75%. Pentru retragerea de numerar, banca impune un anumit plafon zilnic, ce difera in functie de aria in care are loc operatiunea. In tara pot fi retrasi cel mult 3.000 RON si nu sunt posibile decat 10 tranzactii. Pentru strainatate se accepta un plafon zilnic de 500 USD.
Banca ofera pentru disponibilitatile din contul de card o dobanda de 0,25% pe an, in timp ce pentru sumele folosite din descoperitul de cont acordat, dobanda este de 20%/ an.
Visa Electron de la Raiffeisen Bank
Visa Electron de la Raiffeisen Bank este un card de debit in lei, care ofera la fel ca si cardul emis de BCR facilitatea de overdraft. Descoperitul de cont este ceva mai mic decat in cazul BCR, banca oferind de la unul pana la trei salarii nete. Nici Raiffeisen Bank nu percepe comision pentru emiterea sau reinnoirea cardului. Comisionul pentru platile la comercianti este 0% in Romania si 1% in strainatate. Pentru retragerea banilor de la ATM-urile Raiffeisen Bank se plateste acelasi comision de 0,2% ca si la BCR, in timp ce taxa pentru retragerile de la ghiseele Raiffeisen Bank este mai mica decat cea practicata la ghiseele BCR: 0,4% fata de 0,5%. Si la retragerea banilor din strainatate, comisionul perceput de Raiffeisen Bank este mai mic: 1% fata de 1,75% cat se plateste in cazul unui card emis de BCR.
Raiffeisen Bank percepe in schimb o dobanda mai mare pentru sumele utilizate din facilitatea de overdraft: 22%/ an fata de 20%/ an.
Suma maxima ce poate fi retrasa intr-o zi prin intermediul cardului Visa Electron de la Raiffeisen este de 3.000 RON, indiferent daca tranzactia are loc in tara sau in strainatate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani