Banca Angliei relaxeaza cerintele de capital pentru banci
Data publicarii: 05-07-2016 | EconomieBanca Angliei (BoE) a relaxat marti cerintele de capital pentru banci si a promis ca va implementa si alte masuri pentru a consolida stabilitatea financiara dupa decizia soc a britanicilor de a iesi din Uniunea Europeana, transmite Bloomberg.
Comitetul de politică financiară de la BoE, condus de guvernatorul Mark Carney, a decis să reducă rezerva de capital contraciclic la zero de la 0,5%. În urma acestei decizii, băncile britanice vor putea să ofere gospodăriilor și companiilor credite suplimentare de până la 150 de miliarde de lire sterline.
Guvernatorul Mark Carney a subliniat că această decizie reprezintă o "schimbare majoră" care va ajuta economai să facă față efectelor provocate de șocul Brexit. "Înseamnă că trei sferturi din băncile britanice, responsabile pentru 90% din activitatea de creditare, vor avea imediat o flexibilitate mai mare pentru a oferi credite gospodăriilor și firmelor" a spus Mark Carney.
Lira sterlină s-a depreciat cu peste 10% în raport cu dolarul, iar acțiunile băncilor au pierdut o cincime din valoare după ce britanicii au votat la referendumul din 23 iunie în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, ceea ce l-a făcut pe premierul David Cameron să îți anunțe demisiona.
Marți, lira sterlină a atins un nou minim din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul american, după ce Standard Life a înghețat unul din fondurile sale imobiliare ca urmare a retragerilor masive de fonduri ale investitorilor, dar și-a revenit ulterior după anunțarea deciziilor BoE.
Decizia Băncii Angliei de a relaxa cerințele de capital pentru bănci vine după ce săptămâna trecută guvernatorul BoE, Mark Carney a declarat că în opinia sa BOE va reduce în scurt timp și dobânda de politică monetară, care în prezent se află la minimul istoric de 0,5%.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani