Inspectia Muncii lanseaza o campanie de control pe litoralul romanesc
Data publicarii: 01-07-2016 | EconomieInspectia Muncii va desfasura, in perioada 1 iulie - 1 septembrie 2016, Campania Nationala privind identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata si verificarea respectarii prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca in unitati care desfasoara activitate pe litoralul romanesc al Marii Negre, potrivit unui comunicat al institutiei.
Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă. Inspecția Muncii precizează că o atenție deosebită va fi acordată legalității contractelor de muncă și respectării timpului de muncă și al celui de odihnă.
Inspectorii de muncă, împreună cu cei antifraudă, din cadrul ANAF, vor efectua controale comune prin operațiunea Cronos, gândită special pentru prevenirea și combaterea muncii la negru și a celei subdeclarate.
"Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța și planul comun pe care îl avem cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin operațiunea deja anunțată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru și, mai nou, la gri le provoacă societății și membrilor ei. Suntem preocupați de stabilirea unui nivel real de salarizare și respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obțină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase. Inspectoratul teritorial de muncă Constanța va monitoriza activitățile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi și noapte", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice