FMI spune ca incertitudinea post-Brexit va avea repercusiuni negative asupra economiei globale
Data publicarii: 30-06-2016 | EconomieIncertitudinea cu privire la relatia viitoare dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana va reduce cresterea economica pe termen scurt inregistrata atat de Marea Britanie si restul Europei cat si de economia mondiala, a declarat joi Gerry Rice, un purtator de cuvant al Fondului Monetar International, informeaza Reuters.
Potrivit lui Gerry Rice, principalele riscuri ale Brexit-ului sunt constituite de impactul macroeconomic și cel asupra piețelor financiare precum și de creșterea incertitudinii. În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al FMI a apreciat că băncile centrale ar trebui să fie pregătite să ofere lichiditate sau să reducă volatilitatea în exces.
"Este clar că a generat o incertitudine semnificativă pentru economia globală și credem că acest lucru este posibil să afecteze creșterea pe termen scurt. Trebuie ca toți decidenții să fie gata să fie gata să ia măsuri decisive care să contracareze pe cât posibil acest lucru", a spus Gerry Rice.
Potrivit purtătorului de cuvânt, efectele incertitudinii provocate de votul Brexit-ului vor fi încorporate în noile estimări privind evoluția economiei mondiale ce vor fi publicate de FMI în data de 19 iulie.
În luna aprilie, FMI și-a redus estimările privind evoluția economiei globale în 2016, pentru a patra oară în decurs de un an, de la 3,4% până la 3,2%, ca urmare a slăbirii cererii globale și a riscurilor geopolitice. Cea de-a cincea revizuire a estimărilor FMI pare foarte probabilă după ce săptămâna trecută Fondul și-a redus estimările privind economia americană iar un oficial de la FMI a declarat miercuri că votul din Marea Britanie va duce la o revizuire a prognozelor de creștere pentru Germania.
Gerry Rice a subliniat că FMI nu este în măsură să spună dacă Marea Britanie ar trebui să invoce rapid Articolul 50 dar că instituția financiară internațională sfătuiește atât Marea Britanie cât și Uniunea Europeană să pună la punct o tranziție lină și predictibilă a relației lor.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile