Fuziunea burselor de la Londra si Frankfurt examinata dupa Brexit
Data publicarii: 28-06-2016 | EconomieOperatorii bursieri London Stock Exchange si Deutsche Boerse impreuna cu organismele de reglementare examineaza consecintele deciziei britanicilor de a iesi din Uniunea Europeana asupra proiectului de fuziune a celor doua burse, a declarat marti un purtator de cuvant de la Ministerul german de Finante, informeaza Reuters.
În luna martie a acestui an, Deutsche Boerse și LSE au anunțat că au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma să dea naștere unui gigant bursier european și care urma să aibă cartierul general la Londra.
"Este de datoria autorităților de reglementare să-și exprime opinia față de acest subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanțe întrebat fiind care va fi impactul Brexit asupra proiectului de fuziune a celor două burse. "În plus, cele două companii vor analiza și ele care sunt consecințele referendumului", a adăugat purtătorul de cuvânt.
Anterior, președintele Autorității de reglementare a piețelor financiare din Germania (Bafin) a criticat ideea ca Londra să fie cartierul general al noului grup bursier rezultat în urma fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse. "Este greu de imaginat cum cea mai importantă bursă din zona euro să fie condusă dintr-un loc situat în afara Uniunii Europene", a declarat Felix Hufeld. Potrivit acestuia odată cu ieșirea Marii Britanii din UE, tranzacțiile cu euro obligațiuni ar trebui mutate în UE și să se deruleze la Frankfurt.
Autoritatea de reglementare a piețelor financiare din Germania este subordonată Ministerului de Finanțe. Deși se nu poate opune fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse, opinia Bafin este influentă.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani