Australienii se grabesc sa cumpere lire sterline dupa Brexit
Data publicarii: 25-06-2016 | EconomieCasele valutare din Australia s-au confruntat cu o situatie haotica, iar banca Commonwealth Bank a suspendat chiar unele operatiuni de schimb valutar dupa ce lira sterlina a coborat la cel mai scazut nivel din ultimii 30 de ani in urma Brexitului, informeaza publicatia The Sydney Morning Herald.
Australienii au făcut coadă la casele de schimb valutar din Sydney după anunțarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie, vineri după-amiază, iar lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american de după luna septembrie 1985. În ceea ce a fost cea mai mare depreciere înregistrată într-o singură zi, lira sterlină a coborât de la un curs de 1,5006 dolari joi seara la 1,3241 dolari șapte ore mai târziu când a devenit clar că tabăra "Leave" a câștigat.
O situație similară s-a înregistrat și în Noua Zeelandă.
Un purtător de cuvânt de la Travel Money a apreciat situația de la casele de schimb valutar din Australia ca fiind una haotică.
"Brexitul a avut cu siguranță un impact, dar a fost cumulat cu o creștere a cererii pentru valută, ca urmare a apropierii vacanțelor. Împreună, acești doi factori au făcut ca ziua de vineri să fie una foarte aglomerată", a precizat purtătorul de cuvânt.
Vineri noaptea, Commonwealth Bank a confirmat pe Twitter că a suspendat tranzacțiile cu valută care nu includ dolari australieni până luni dimineața, ceea ce a îngreunat situația pentru expații australieni și turiști.
"Din cauza rezultatelor la referendumul din Marea Brtianie am decis să suspendăm temporar toate tranzacțiile valutare cu lire sterline care nu includ dolari australieni până la noi ordine", a informat banca.
Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice