Microsoft preia LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari
Data publicarii: 13-06-2016 | EconomieProducatorul american de software Microsoft Corp a anuntat luni ca a ajuns la un acord pentru preluarea retelei de socializare pentru cariera LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari in numerar, transmite Reuters.
Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet, Microsoft, producătorul sistemului de operare Windows, a precizat că oferta sa de 196 de dolari pentru fiecare acțiune LinkedIn reprezintă o primă de 49,5% față de prețul înregistrat vineri seară de acțiunile LinkedIn. Jeff Weiner va rămâne directorul general al LinkedIn și va fi în subordinea lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.
"LinkedIn a dezvoltat o afacere fantastică concentrată pe conectarea profesioniștilor din întreaga lume", a declarat Satya Nadella într-un comunicat de presă, adăugând că obiectivul acestei achiziții este crearea de sinergii în special cu Microsoft 365, sistemul de operare al Microsoft în domeniul cloud prin care grupul vrea să concureze cu Google.
Cele două companii au precizat că această tranzacție, care a primit deja aprobarea fondatorului și a acționarului principal de la LinkedIn, Reid Hoffman, ar urma să se încheie până la finalul acestui an. Microsoft va emite noi obligațiuni pentru a finanța această tranzacție care reprezintă cea mai mare achiziție derulată vreodată de gigantul software.
Imediat după acest anunț, acțiunile LinkedIn au înregistrat o creștere de 48,19% până la 194,25 dolari în cursul tranzacțiilor electronice care preced deschiderea Wall Street. În schimb, titlurile Microsoft au înregistrat o scădere de 2,99% până la 49,94 dolari pe acțiune.
Înființată în 2003, LinkedIn are aproximativ 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potențială conexiune pentru extinderea afacerii și în alte regiuni.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice