Franta: Costul inundatiilor ar putea ajunge la doua miliarde de euro
Data publicarii: 06-06-2016 | EconomieCostul celor mai grave inundatii din Franta din ultimele trei decenii ar putea ajunge la doua miliarde de euro, asiguratorii francezi estimand ca vor primi cereri de despagubiri in valoare de sute de milioane de euro, transmit Euronews si France 24.
Oficialii au avertizat că nu se așteaptă ca apele să revină la nivelul normal cel puțin o săptămână, în timp ce unele regiuni franceze rămân sub Cod portocaliu. În Paris, apele Senei s-au stabilizat după ce au atins nivelul de 6,10 m în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai ridicat din 1982.
Muzeul Luvru, care a rămas închis în weekend pentru a fi organizată evacuarea preventivă a operelor păstrate în depozite, ar urma să se redeschidă miercuri.
Luni, Guvernul francez a anunțat crearea unui fond de urgență pentru a-i ajuta pe cetățenii care "au pierdut totul" în timpul inundațiilor masive.
Premierul Manuel Valls a informat că zeci de milioane de euro vor fi disponibile pentru victimele inundațiile, care trebuie să aștepte timp îndelungat înainte ca firmele de asigurări să le acorde compensații pentru pierderile suferite.
"Fără întârziere, Guvernul a decis crearea unui fond de urgență pentru oamenii fără resurse, care au pierdut totul. Fondul va fi gestionat de Prefecturile din departamentele afectate de inundații, care vor colabora cu serviciile sociale", le-a declarat jurnaliștilor oficialul francez.
După o săptămână de ploi abundente în Europa, au murit cel puțin 18 persoane în inundațiile din Germania, Franța, România și Belgia.
De săptămâna trecută, de când au început ploile puternice, 20.000 de persoane au fost evacuate și puse la adăpost de serviciile de intervenție, în cursul a 16.000 de acțiuni efectuate pe întreg teritoriul Franței.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani