Franta: Cresterea economiei va accelera in 2016
Data publicarii: 03-06-2016 | EconomieRitmul de crestere a economiei franceze va accelera in 2016 deoarece declinul pretului titeiului a majorat puterea de cumparare, iar firmele au crescut investitiile, a estimat vineri Banca Centrala a Frantei, transmite Reuters.
A doua economie a zonei euro va înregistra anul acesta o creștere de 1,4%, similar cu nivelul prognozat de Banca Centrală a Franței în decembrie. Pentru anul viitor instituția a înrăutățit estimările la 1,6%, de la un avans de 1,5% previzionat anterior.
Rata inflației va crește la 0,2% în 2016 și la 1,1% în 2017, ca urmare a scăderii prețului energiei. Împreună cu scăderea ratei de economisire, nivelul inflației va majora puterea de cumpărare în ciuda creșterii moderate a salariilor, a estimat Banca Centrală a Franței
Instituția se așteaptă la o creștere de 3,4% în acest an a investițiilor corporațiilor, care vor beneficia de redresarea cererii, costurile scăzute de împrumut și îmbunătățirea profitabilității.
Ministrul francez de Finanțe, Michel Sapin, se așteaptă ca până în 2017 deficitul să revină sub 3% din PIB, dar economiștii preconizează un deficit de 3,2% în 2017 și de 3% în 2018.
Luna trecută, Oficiul de Statistică (Insee)a anunțat că PIB-ul Franței a crescut cu 1,3% în 2015, față de 1,2% previzionat anterior. A doua mare economie europeană a înregistrat un avans de 0,6% în 2014 (față de 0,2% estimat anterior) și de 0,6% în 2013 (față de 0,7% prognozat anterior).
Președintele Franței, Francois Hollande, a promis marți că taxele vor fi reduse anul viitor, dacă expansiunea economiei va fi suficient de puternică pentru a sprijini această decizie. PIB-ul Franței ar putea înregistra în 2016 un avans de 1,6%, a afirmat Hollande.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani