O companie chineza ar putea prelua clubul de fotbal Inter Milano
Data publicarii: 01-06-2016 | EconomieRetailerul chinez Suning Commerce Group este interesat de achizitionarea clubului italian de fotbal Inter Milano, a anuntat marti seara agentia italiana de presa ANSA, transmite DPA.
Suning, cu active în sectorul imobiliar, financiar și de agrement, deține și echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenată de românul Dan Petrescu.
Până la 70% din acțiunile clubului italian ar putea fi achiziționate de Suning Commerce Group, care în ultimele luni a negociat această tranzacție cu președintele Inter Milano, Erick Thohir. Inter Milano este evaluat la aproximativ 700 milioane de euro (778,5 milioane de dolari).
În urma acordului, Erick Thohir, un om de afaceri indonezian, care a achiziționat în 2013 Inter Milano de la Massimo Moratti va rămâne președintele clubului italian de fotbal.
Informația vine după ce luna trecută agenția de presă Reuters, citând o sursă din apropierea discuțiilor, a anunțat că fostul premier italian Silvio Berlusconi negociază vânzarea clubului de fotbal AC Milan cu un consorțiu chinez.
Dar apetitul Chinei pentru sportul cu balonul rotund nu se limitează doar la cluburile faimoase, patru grupuri de investitori chinezi au intrat într-un război al ofertelor pentru una din cele mai mari agenții de impresariat sportiv din lume, firma britanică Stellar Group, au declarat recent pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Potrivit surselor, Stellar Group, firmă înființată de britanicul Jonathan Barnett, ar putea costa aproximativ 900 milioane yuani (137,5 milioane de dolari), adăugând că Barnett intenționează să călătorească în China pentru a se întâlni cu firmele interesate. Printre ofertanți se numără producătorul de autoturisme Rastar Group, care anul trecut a preluat un pachet majoritar de acțiuni la clubul spaniol de fotbal Espanyol, dar a refuzat să dezvăluie identitatea celorlalți trei investitori.
Dacă se va ajunge la un acord, cumpărătorii chinezi vor dobândi una din cele mai mari agenții de impresariat din fotbal precum și o listă de jucători importanți, într-un moment în care China investește masiv în academii de fotbal, drepturi de televizare și transferuri de jucători străini.
Luna trecută, antreprenorul chinez Xia Jiantong a cumpărat clubul de fotbal Aston Villa, devenind primul chinez care va deține în totalitate o echipă engleză de fotbal. Anterior, în luna decembrie a anului trecut, un consorțiu de investitori chinezi a plătit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din acțiunile unui grup care deține mai multe cluburi de fotbal printre care și Manchester City. De asemenea, la începutul lui 2015, un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda, considerat unul dintre cei mai bogați oameni din China, a cumpărat 20% din acțiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani