Romania colaboreaza cu Republica Moldova in domeniul supravegherii asigurarilor
Data publicarii: 30-11-2006Acest Memorandum reprezinta cadrul formal de cooperare dintre cele doua autoritati privind caile de comunicare, schimbul de informatii si asistenta in limitele impuse de lege si de reglementarile in vigoare, in scopul de a proteja interesele asiguratilor existenti si potentiali, precum si de a promova integritatea, stabilitatea si eficienta pietei asigurarilor.
Presedintele CSA, doamna Angela Toncescu, a declarat: "Piata asigurarilor din Republica Moldova, desi mica la momentul actual, are potential de crestere si, dupa toate semnalele primite, prezinta interes pentru unii asiguratori si brokeri de asigurare din Romania. Pentru o supraveghere eficienta a acelor entitati care isi extind afacerile in aceasta tara, un memorandum de colaborare intre CSA si autoritatea similara din Republica Moldova era absolut necesar".
La randul sau, domnul Alexandru Munteanu, director al ISSA, a declarat: "ISSA si-a stabilit ca principale obiective reformarea sistemului de reglementare si supraveghere a asigurarilor si alinierea legislatiei la acquis-ul comunitar, astfel incat sa fie creata o atmosfera similara pietelor din Uniunea Europeana care sa contribuie inclusiv la atragerea investitiilor straine. Putem spune ca, prin acest memorandum, Republica Moldova stabileste o relatie de colaborare nu numai cu Romania, ci implicit cu intreaga Comunitate Europeana, odata cu dobandirea de catre Romania a statutului de Stat Membru.
In baza acestui document, ISSA va putea beneficia de experienta acumulata de CSA in procesul de adaptare a legislatiei europene la specificul pietei locale".
Discutiile privind semnarea acestui memorandum au fost initiate in cursul lunii octombrie a.c., cu ocazia vizitei domnului Dan Constantinescu, Membru al Consiliului CSA, la autoritatea din Chisinau.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani