Oficialii BCE sunt nemultumiti de ritmul lent al reformelor
Data publicarii: 19-05-2016 | EconomieBanca Centrala Europeana este nemultumita de ritmul lent cu care guvernele din statele membre UE adopta masurile de reforma care sa sprijine stimulentele introduse de BCE, arata extrase de la reuniunea de politica monetara din luna aprilie, publicate joi de BCE, informeaza Bloomberg.
Cei 25 de membrii ai Consiliului guvernatorilor BCE "reiterează necesitatea ca alte domenii de politică să contribuie mai decisiv, atât la nivel național cât și la nivel european, pentru a putea profita de toate beneficiile măsurilor de politică monetară ale BCE", se arată în minutele de la reuniunea din 20-21 aprilie. De asemenea, oficialii BCE spun că vor fi nevoiți să analizeze "măsura în care reformele structurale au afectat evoluția inflației... inclusiv posibilitatea apariției unor efecte dezinflaționiste ca urmare a unei implementări prea lente", se mai arată în extrasele de la ultima reuniune a gardienilor euro.
În luna martie a acestui an, BCE a redus dobânzile la un nou minim istoric și a anunțat că va injecta noi fonduri în sistemul bancar și, pentru prima dată, va începe să cumpere obligațiuni emise de companii. Deși oficialii BCE sunt încrezători că aceste măsuri vor ajuta la stimularea creșterii economice și a inflației, avertizează că progresele vor fi lente dacă guvernele nu adoptă la rândul lor reforme pe piața muncii.
De asemenea, în extrasele publicate la patru luni de la ultima reuniune, consiliul guvernatorilor BCE nu vede necesitatea adoptării unor măsuri suplimentare în lunile următoare. "Accentul ar trebui pus acum pe implementarea ultimului set de decizii" se arată în documentele publicate de BCE în care sunt excluse referirile privind modul în care a votat un anumit membru al consiliului.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani