Toyota se asteapta la prima scadere a profitului din ultimii cinci ani
Data publicarii: 11-05-2016 | EconomieGrupul auto japonez Toyota Motor Corp. a raportat miercuri un profit net record pentru exercitiul fiscal incheiat in luna martie 2016, adaugand insa ca pentru exercitiul 2016-2017 se asteapta la prima scadere a profitului net din ultimii cinci ani ca urmare a aprecierii yenului, informeaza Bloomberg.
În perioada cuprinsă între 1 aprilie 2015 și 31 martie 2016, profitul net anual realizat de Toyota a crescut cu 6,4% până la nivelul record de 2.310 miliarde yeni (21,3 miliarde de dolari), acesta fiind al treilea an consecutiv în care constructorul nipon raportează profituri record. În schimb, pentru exercițiul fiscal actual, Toyota se așteaptă la o scădere a profitului net de 35,1% până la 1.500 miliarde yeni (13,8 miliarde de dolari).
"Până acum am beneficiat de un curs de schimb favorabil care a dus la creșterea profiturilor noastre dincolo de capacitățile reale. Însă de la începutul acestui an direcția s-a schimbat semnificativ", a declarat președintele companiei Toyota, Akio Toyoda.
Noile estimări, care nu includ și impactul închiderii unor uzine ca urmare a e care au devastat Japonia luna trecută, scot în evidență impactul pe care îi are aprecierea yenului asupra rezultatelor companiilor nipone care au afaceri peste hotare. În prezent moneda niponă se tranzacționează la 109 yeni pentru un dolar, comparativ cu aproximativ 120 de yeni pentru un dolar la începutul anului.
Anul trecut, Toyota a vândut 10,09 milioane vehicule (Toyota, Lexus, mini-vehicule Daihatsu și camioane Hino), o cifră ușor mai mică decât cea din 2014, când Toyota a fost cel mai mare constructor auto din lume. Pentru exercițiul 2016-17 Toyota are o țintă de vânzări de 10,15 milioane unități, care nu ține cont însă de suspendarea producției la uzinele sale japoneze după cutremurele din luna aprilie.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani