La banci ne putem pastra in siguranta bunurile de valoare
Data publicarii: 28-11-2006Caseta de valoare este un serviciu oferit de institutiile bancare. Bunurile de valoare (monede, bijuterii, titluri, certificate de depozit, actiuni, cetificate de mostenire sau orice obiect de o valoare mai mult sentimentala decat materiala) pot fi depozitate in astfel de casete, in cea mai mare siguranta. Bancile se angajeaza sa pastreze confidentialitatea tuturor operatiunilor.
Bancile nu accepta ca in casetele de valori sa fie depozitate substante toxice, narcotice, explozibili sau orice alte bunuri interzise de lege si care aduc prejudicii bancii.
De unde atata siguranta?
Casetele de valori sunt pastrate in cadrul bancilor, unele dintre cele mai sigure institutii. Acces la o cutie de valori nu poate avea decat persoana care a inchiriat-o sau o persoana imputernicita.
Cutia de valori de la HVB Tiriac Bank are o incuietoare magnetica dubla care poate fi deschisa doar prin actionarea simultana a doua chei. Cele doua chei nu raman nici in posesia bancii, nici a clientului, impartindu-se in mod echitabil. Un functionar al bancii nu va putea deschide niciodata o cutie de valori din proprie initiativa.
La BCR, cheia de la caseta este data clientului, in timp ce cheia de la dulap este pastrata de casier.
Consultarea valorilor dintr-o caseta Bancpost sau orice modificare adusa continutului casetei se fac doar de persoana imputernicita sau de un delegat, pe baza unei legitimatii de acces.
Clientul alege perioada de depozitare
Casetele de valori se inchiriaza pe o perioada determinata. Termenul minim de inchiriere al unei casete este la Bancpost de 1 luna, in timp ce HVB Tiriac Bank ofera acest serviciu pentru o perioada de cel putin 1 an.
Taxa care se plateste la HVB Tiriac Bank depinde de marimea casetei de valori si este perceputa de banca la inceputul perioadei de folosire.
Bancpost percepe pentru acest serviciu o garantie purtatoare de dobanda in suma fixa, indiferent de perioada pentru care se apeleaza la acest serviciu bancar. Banca va restitui garantia in momentul in care se renunta la acest serviciu.
BCR impune plata unui comision pentru o perioada de minimum 1 luna in valoare de 50 RON.
Pentru a inchiria o caseta de valori se completeaza un contract de depozitare si se plateste comisionul perceput de banca pentru acest serviciu.
Pentru a avea acces la serviciul Seif BCR, se incheie un contract de primire in depozit in 2 exemplare, unul ramand la banca si altul fiind inmanat clientului. Acesta va primi si un permis de intrare in banca, precum si cheia casetei. In momentul in care renunta la acest serviciu, clientul va depune o cerere.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului