Qatar: Reuniunea tarilor producatoare de petrol s-a incheiat cu un esec
Data publicarii: 17-04-2016 | EconomieNegocierile de la Doha dintre marile tari producatoare de petrol pentru a limita productia de titei s-au incheiat duminica fara vreun acord, a informat ministrul energiei din Qatar, citat de AFP.
La finalul a șase ore de tratative, Mohammed bin Saleh Al-Sada a declarat că statele respective, membre și nonmembre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), au nevoie de "mai mult timp".
El a adăugat că nu a fost stabilită nicio dată pentru o nouă reuniune.
Anterior, miniștri prezenți la discuții au declarat că sprijină un proiect de acord care prevedea înghețarea până în octombrie a producției de țiței la nivelul din ianuarie, pentru a stabiliza piața și a susține prețurile, afectate de o supraabundență a ofertei.
Divergențele dintre Iran și Arabia Saudită, cei doi mari rivali din Orientul Mijlociu, au izbucnit chiar înainte de începerea reuniunii de la Doha.
Într-un interviu publicat sâmbătă de agenția de presă Bloomberg, vice-prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a afirmat că regatul saudit își va îngheța producția de petrol numai dacă Iranul va face același lucru.
Duminică, Iranul a făcut cunoscut că nu participă la reuniunea de la Doha.
"Reuniunea de la Doha este pentru cei care vor să participe la un plan de înghețare a producției", a declarat ministrul iranian al petrolului, Bijan Namdar Zangeneh. "În măsura în care nu este prevăzut ca Iranul să semneze planul respectiv, prezența unui reprezentant al Iranului la această reuniune nu este necesară", a adăugat el.
"Iranul nu va renunța în niciun fel la cota sa de istorică de producție", a subliniat cu tărie Bijan Namdar Zangeneh, referindu-se la nivelul producției și exportului dinainte de aplicarea sancțiunilor internaționale împotriva Republicii Islamice.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman