Orange si Bouygues prelungesc cateva zile discutiile pentru o fuziune
Data publicarii: 31-03-2016 | EconomieOrange, cel mai mare operator francez de telefonie, si Bouygues Telecom, numarul trei, au informat joi ca au decis sa prelungeasca, pana duminica, discutiile in vederea unei fuziuni, transmite Reuters.
Anterior, cele două companii au fixat data de 31 martie 2016 drept termen limită pentru a ajunge la un acord complex de fuziune care va implica atât statul francez, unul din acționarii importanți de la Orange, precum și rivalii Iliad și SFR, cărora ar urma să le fie vândute o parte din activele Bouygues Telecom pentru ca fuziunea cu Orange să primească aprobările necesare din partea Autorității pentru concurență.
"Consiliul de Administrație reunit în data de 30 martie 2016 a constatat că negocierile dintre Orange și Bouygues nu au înregistrat progrese suficiente", a informat Bouygues într-un comunicat de presă, adăugând că board-ul său "se va reuni din nou înainte de sfârșitul săptămânii pentru a lua o decizie finală cu privire la continuarea sau nu a acestui plan de fuziune".
Separat, Orange a informat că și Consiliul său de Administrație s-a reunit miercuri pentru a decide o posibilă preluare a diviziei de telecomunicații a grupului Bouygues dar a ajuns la concluzia că "negocierile nu au înregistrat progrese suficiente", adăugând că board-ul său se va reuni din nou în data de 3 aprilie pentru a examina rezultatul discuțiilor.
Dacă această operațiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piața franceză de telecomunicații se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile. În schimb, noua societate va fi nevoită să vândă o parte din active către rivalii Free și SFR și, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecințele sociale pentru angajații Bouygues Telecom.
Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de țări, are 247 de milioane de clienți, dintre care 185 de milioane abonați la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro și avea 155.000 de angajați la nivel mondial. Compania este lider de piață în România, cu 10,205 milioane de clienți și venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile