Ursache (ASF): O lege speciala pentru SIF-uri nu isi are locul
Data publicarii: 17-03-2016 | EconomieO lege speciala destinata SIF-urilor este inutila si nu isi are locul, a declarat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
"Cred că modalitatea de lucru pe care ne-am propus-o, de a lucra actele normative cu piața, este cea mai bună. O lege specială pentru SIF-uri nu își are rostul, în opinia mea. Din 2011 tot tratăm în paralel contabilitatea veche și modalitatea IFRS. Știți cu toții cât de important este ASF-ul în realizarea acestor acte normative. Impactul IFRS la SIF-uri trebuie să ducă la o situație corectă asupra acestora", a afirmat Ursache.
La rândul său, Bogdan Drăgoi, președintele SIF 1 Banat-Crișana, a menționat că introducerea standardelor internaționale de contabilitate era oportună pentru SIF-uri.
"Introducerea IFRS era oportună la SIF-uri. Investitorii cu care am discutat nu au înțeles cum este să faci profit la un curs istoric. Ei nu puteau să conceapă cum vor funcționa într-o piață în care toți ceilalți au standarde IFRS și noi nu. A trebuit să le explic că noi, în fiecare an, vindem active și marcăm profituri foarte mari, nu aveam un cash în spate și, de fapt, noi eram într-un perpetuu bulgăre și care se tot rostogolește de prin 2006", a explicat Drăgoi.
În baza Ordinului ministrului Finanțelor Publice nr. 881/2012, începând cu exercițiul financiar al anului 2012, societățile comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată au obligația de a aplica Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) la întocmirea situațiilor financiare anuale individuale.
IFRS reprezintă standardele adoptate potrivit procedurii prevăzute la art. 6 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 1.606/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 iulie 2002 privind aplicarea standardelor internaționale de contabilitate.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani