Libra Bank:IMM-urile au nevoie de banci flexibile si rapide
Data publicarii: 31-05-2006„Vrem ca Libra Bank sa raspunda nevoilor IMM-urilor din toate punctele de vedere, de aceea suntem receptivi si deschisi la a discuta fata in fata cu reprezentantii IMM-urilor, la sugestiile si recomandarile acestora”, a declarat presedintele bancii, Axel Hummel. La randul sau vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu a adaugat: „IMM-urile sunt firme in plina dezvoltare, iar reprezentantii lor nu au timpul necesar sa se blocheze in birocratie si proceduri complicate; de aceea Libra Bank ofera solutii simple si mai ales rapide, singura modalitate de a veni in intampinarea ritmului intens de activitate al unui IMM”, a declarat Emil Bituleanu. Modul in care Libra Bank abordeaza un client IMM este caracterizat in primul rand de rapiditate si flexibilitate. „Faptul ca Libra Bank foloseste o serie de proceduri simplificate reprezinta un mare atu de care beneficiaza IMM-urile”, a accentuat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. Aceeasi ideea fost sustinuta si de Arnaud Laparade, reprezentantul Fondului Romano – German, care a subliniat faptul ca Libra Bank are avantajul de a fi intotdeauna aproape de clientii sai.
Comunicarea rapida, directa, mai putin stratificata si capacitatea de a-si fideliza clientii – acestea sunt caracteristicile Libra Bank in abordarea si finantarea IMM-urilor, identificate si de presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet. Presedintele FNGCIMM a subliniat ca, in perspectiva aderarii la UE, specializarea va deveni una dintre conditiile succesului pe o piata foarte aglomerata. La acest capitol, Libra Bank are deja experienta de succes a unei banci de nisa, aceasta incepand in 2003 prin dezvoltarea unei oferte dedicate sectorului medical si abia ulterior, in urma performantelor inregistrate, extinzandu-si aria de activitate catre alte domenii, precum cel al IMM-urilor.
Concluzia a fost formulata de unul dintre micii intreprinzatori prezenti la intalnire: „Solutia pentru IMM-uri o reprezinta bancile precum Libra Bank, care pot oferi rapiditatea, flexibilitatea si intelegerea de care noi avem nevoie”.
Libra Bank a conceput o gama de produse si servicii special pentru IMM-uri
Libra Bank a creat special pentru IMM-uri o serie de produse de finantare, care ofera avantajul unei aprobari in doar 24 de ore, pe baza unei documentatii simplificate si a unor garantii reduse.
Pentru a fi cat mai aproape de clientii sai IMM-uri si a le intelege cat mai bine afacerea din spatele cifrelor, reprezentantii Libra Bank efectueaza vizite directe la client si ofera consultanta in alcatuirea business planului. In plus, pentru a veni cat mai mult in intampinarea nevoilor micilor intreprinzatori, Libra Bank a obtinut recent un imprumut in valoare de 1.5 milioane Euro de la grupul bancar KfW (Banca de Dezvoltare a Germaniei), destinatia creditului fiind acordarea de finantari intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Banii sunt derulati prin Fondul Romano-German, care are o activitate de 7 ani pe piata creditelor pentru IMM-uri din Romania. Micii intreprinzatori s-au aratat foarte interesati de acest tip de credite care ofera o abordare flexibila, mai putin formala.
Despre Libra Bank
Din 2003, Libra Bank este membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania. NCH are investitii de aproximativ 3 miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane de dolari au fost investiti in Romania. Preluarea Libra Bank de catre companiile membre ale NCH, acum 3 ani, a marcat totodata si relansarea activitatii bancii. Eforturile depuse pentru restructurarea bancii si-au aratat rezultatele in cursul anului trecut, cand Libra Bank a inregistrat una dintre cele mai inalte rate de crestere din sistemul bancar romanesc.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani