Creditul punte deschide drumul spre o casa noua
Data publicarii: Astazi, 23-11-2006Pentru astfel de situatii, bancile au dezvoltat creditul punte, un imprumut pe termen scurt care ofera posibilitatea cumpararii unei case noi pana la vanzarea celei vechi. Imprumutul se garanteaza cu locuinta veche la a carei vanzare se poate obtine mai mult decat valoarea la cat a fost evaluata intrucat pretul caselor nu bate nicidecum pasul pe loc.
Creditele punte de la BCR si BRD
Solutiile de finantare de acest tip se regasesc si in ofertele celor mai importante banci de pe piata romaneasca: BCR, respectiv BRD.
Daca BCR ofera de ceva vreme acest produs, BRD a inclus recent pe lista produselor sale creditul punte.
Creditul punte Extra/ Super BCR se acorda in RON, EUR sau USD, in timp ce la BRD, creditul punte poate fi contractat doar in RON si EUR.
Mai multe optiuni
BRD are prevazuta o perioada de creditare fixa, de 2 ani, in timp ce la BCR exista doua variante de creditare. Prima varianta il obliga pe proprietar sa vanda imobilul detinut si sa ramburseze creditul intr- singura transa. Imprumutul se acorda pe maximum 1 an in cazul cumpararii de imobile si pe o perioada dubla daca se intentioneaza construirea unei case. Cea de-a doua varianta prevede o finantare in proportie de 75%, avansul de 25% fiind platit vanzatorului din valorificarea vechii locuinte. Perioada de creditare ajunge in acest caz la 25 de ani pentru creditul in lei si la 20 de ani pentru creditul in valuta.
BRD ofera o finantare adaptata in functie de necesitatile financiare ale fiecarui client. Astfel poate acorda un imprumut de 75% din valoarea investitiei, clientul urmand sa completeze restul de 25% sau acorda finantare pentru avansul necesar contractarii unui credit imobiliar/ ipotecar.
Perioade de gratie
BCR acorda o perioada de gratie de 12 luni in cadrul termenului de rambursare, in timp ce perioada de gratie la BRD ajunge la 23 de luni, in acest interval platindu-se doar dobanda si comisioanele.
Dobanzi
BRD stabileste dobnzile in functie de indicii de referinta Bubor pentru lei si Euribor pentru EUR. La data de 13 noiembrie, dobanzile practicate erau de 7,08% la EUR si de 10,28% pentru imprumutul in lei.
BCR are mai multe tipuri de dobanzi pentru creditele in lei: fixe, variabile sau revizuibile, ale caror valori difera in functie de perioada de creditare. La creditele in valuta se regasesc doar dobanzile variabile. Dobanzile fixe la lei pe o perioada de contractare de 1 sau 2 ani sunt de 14%. Dobanzile variabile sunt de 15 % pentru maximum 1 an si de 16,5% pentru perioade mai mari, iar dobanzile revizuibile sunt de 12% pe maximum 1 an si de 12,5% pentru tot ce dapaseste 1 an. Dobanzile la valuta oscileaza intre 10% si 10,75%.
Avantaje
BCR ofera in mod gratuit asigurarea de viata pentru persoanele care au calitatea de imprumutat. BRD nu percepe niciun comision pentru rambursarea creditului in avans.
Documentatia creditului este simplificata de BCR pentru cei care au contractat deja credite imobiliare in ultimele 12 luni sau pentru cei care isi incaseaza salariul intr-un cont curent sau cont de card BCR.
BRD isi tenteaza clientii cu servicii complementare in care sunt incluse evaluarea imobilului si intermedierea incheierii politei de viata.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman