MADR: Romania vrea know-how-ul israelian in cercetare, irigatii si asociere
Data publicarii: 12-02-2016 | EconomieCercetarea, irigatiile si cooperativele sunt trei domenii importante de colaborare cu statul Israel, considera ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a avut joi o intrevedere cu ambasadorul statului Israel in Romania, Tamar Samash.
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort remis joi AGERPRES, șeful MADR și-a exprimat intenția de a identifica modalități concrete prin care ar putea fi transferat către România know-how-ul de care dispune statul Israel în aceste sectoare din agricultură.
În context, diplomatul israelian a propus acordarea unor burse pentru studenții români din agricultură, precum și trimiterea unor experți din Israel în România pentru identificarea nevoilor din sector, iar ulterior să fie propuse soluții concrete de cooperare.
Ministrul român al Agriculturii a prezentat ambasadorului Tamar Samash proiectul privind constituirea corpului atașaților agricoli în cadrul ambasadelor României din diferite țări ale Uniunii Europene și din țări terțe, inclusiv în statul Israel.
În opinia oficialului israelian, România are multe avantaje pe care trebuie să le pună mai bine în valoare, fiind amintite calitatea solului, condițiile climatice, precum și produsele agricole de "foarte bună calitate". În acest sens, ministrul Irimescu a punctat că este foarte importantă "asocierea fermierilor în cooperative, pentru a-și eficientiza exploatațiile și a le orienta către piață".
Potrivit MADR, acordul între Guvernul României și Guvernul Statului Israel pentru cooperare în domeniul agriculturii, semnat la Ierusalim la 3 august 1998, a fost reînnoit prin semnarea la 24 octombrie 2013 a Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Statul Israel.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman