MADR: Romania vrea know-how-ul israelian in cercetare, irigatii si asociere
Data publicarii: 12-02-2016 | EconomieCercetarea, irigatiile si cooperativele sunt trei domenii importante de colaborare cu statul Israel, considera ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a avut joi o intrevedere cu ambasadorul statului Israel in Romania, Tamar Samash.
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort remis joi AGERPRES, șeful MADR și-a exprimat intenția de a identifica modalități concrete prin care ar putea fi transferat către România know-how-ul de care dispune statul Israel în aceste sectoare din agricultură.
În context, diplomatul israelian a propus acordarea unor burse pentru studenții români din agricultură, precum și trimiterea unor experți din Israel în România pentru identificarea nevoilor din sector, iar ulterior să fie propuse soluții concrete de cooperare.
Ministrul român al Agriculturii a prezentat ambasadorului Tamar Samash proiectul privind constituirea corpului atașaților agricoli în cadrul ambasadelor României din diferite țări ale Uniunii Europene și din țări terțe, inclusiv în statul Israel.
În opinia oficialului israelian, România are multe avantaje pe care trebuie să le pună mai bine în valoare, fiind amintite calitatea solului, condițiile climatice, precum și produsele agricole de "foarte bună calitate". În acest sens, ministrul Irimescu a punctat că este foarte importantă "asocierea fermierilor în cooperative, pentru a-și eficientiza exploatațiile și a le orienta către piață".
Potrivit MADR, acordul între Guvernul României și Guvernul Statului Israel pentru cooperare în domeniul agriculturii, semnat la Ierusalim la 3 august 1998, a fost reînnoit prin semnarea la 24 octombrie 2013 a Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Statul Israel.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii