Romania cauta investitori danezi in domeniul energetic
Data publicarii: 10-02-2016 | EconomieExperienta daneza in domeniul solutiilor adoptate pentru incalzirea centrala poate constitui o tema de colaborare intre specialistii din cele doua tari, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, in cadrul unei intrevederi cu ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, Karst Vagn Nielsen.
Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat direcțiile de acțiune în domeniul energetic, cum ar fi asigurarea securității și eficienței energetice.
"Regatul Danemarca este un partener economic important al României, iar apartenența la Uniunea Europeană a celor două state impune o strânsă cooperare, inclusiv în domeniul energetic. Experiența daneză în domeniul soluțiilor adoptate pentru încălzirea centrală (termoficare) poate constitui o temă de colaborare între specialiștii din cele două țări", a precizat Grigorescu.
Demnitarul român a exprimat disponibilitatea ministerului de a colabora cu Ambasada Regatului Danemarcei și cu firmele daneze prezente pe piață, inclusiv pentru atragerea de noi investitori din această țară, în domeniul energetic.
În primele 10 luni din 2015, volumul schimburilor comerciale româno-daneze a fost de 403,2 milioane de euro, exportul românesc înregistrând 182,4 milioane de euro, iar importul 220,8 milioane de euro.
La 30 noiembrie 2015, conform datelor Oficiului Național Registrul Comerțului, în România erau înregistrate 858 societăți cu capital danez (0,43% din totalul societăților străine din România), cu un capital investit de 222,7 milioane de euro, reprezentând 0,57% din capitalul străin subscris în țara noastră, ceea ce plasează Danemarca pe locul 23 în topul investițiilor străine în România.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman