Actionarii Bancii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank Romania
Data publicarii: 09-10-2015 | Finante-BanciActionarii Bancii Transilvania (BT) au aprobat joi fuziunea Volksbank Romania (VBRO) cu Banca Transilvania, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, se arata intr-un comunicat al BT remis AGERPRES.
Integrarea Volksbank Romania in Banca Transilvania a inceput in luna aprilie a acestui an si se va incheia in 31 decembrie a.c., iar toate etapele de pana acum s-au incadrat in termenele stabilite. Programul este organizat pe 25 de proiecte in domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajati ai BT si VBRO.
Pana in prezent, aproximativ 14.700 dintre clientii eligibili ai Volksbank Romania (peste 83%) cu imprumuturi in franci elvetieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienti BT, si mai mult de 15.000 de clienti VBRO persoane fizice au beneficiat de solutia de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente. Valoarea totala a diminuarii datoriilor acestora este de aproape 290 de milioane lei.
'Odata cu primirea aprobarii actionarilor pentru fuziunea Volksbank Romania cu Banca Transilvania, proiectul trece in etapa finala, care va dura pana la finalul anului. Actiunile din cadrul acesteia au ca principal obiectiv oferirea unei experiente pozitive clientilor VBRO, odata cu transferarea la BT: simulari pentru migrarea datelor, comunicarea consistenta cu acestia incepand cu 19 octombrie a.c., lansarea Ofertei de Bun Venit la Banca Transilvania, pregatirea echipei si a retelei comune de unitati', se mentioneaza in comunicatul citat.
Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei banci din Romania, in functie de active. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 6.000 de angajati, 550 de sedii si 1,92 de milioane de clienti activi. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC - Banca Mondiala.
AGERPRES
Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice