Cum alegi imprumutul potrivit pentru tine?
Data publicarii: 28-04-2015 | Finante-BanciConditiile de creditare, costul imprumutului, comisioanele de rambursare anticipata, penalitatile aplicate pentru intarzieri de plata si timpul de acordare sunt principalele aspecte care trebuie luat in calcul in vederea unui imprumut. Cel mai important insa, consumatorii trebuie sa stabileasca de la inceput care sunt veniturile disponibile si sa se asigure ca au capacitatea de a plati ratele lunare fara a pune presiune pe bugetul familiei, astfel incat sa imprumute intr-un mod responsabil.
Un imprumut trebuie atent analizat din toate perspectivele. Clientii trebuie sa compare institutiile financiare bancare si nebancare si ofertele financiare din piata pentru a putea alege produsul de creditare care se potriveste cel mai bine nevoilor si asteptarilor pe care le au, sa obtina toate informatiile din partea specialistilor si sa citeasca atent detaliile contractuale. Costurile totale si valoarea dobanzilor ar trebui stiute inca de dinainte de a fi semnat contractul propriu zis cu institutia bancara sau nebancara.
Dincolo de imprumut, creditarea responsabila este unul dintre elementele principale de care trebuie tinut cont atunci cand vine vorba de bugetul de familie. Evaluarea veniturilor si cheltuielilor, pe baza careia se calculeaza venitul net disponibil si valoarea ratei care poate fi rambursata fara presiune pe buget trebuie sa fie asadar primul pas in vederea un imprumut. Astfel, clientii se asigura ca vor imprumuta numai cat stiu ca pot plati, fara a se impovara.
La Provident, compania de credite de consum care acorda imprumuturi de mica valoare, pe termen scurt, valoarea medie a imprumuturilor emise este de aproximativ 1.600 de lei, desi suma maxima este de 5.000 de lei. Prin strategia sa de creditare responsabila, compania se asigura permanent ca imprumuta doar sume potrivite situatiei financiare ale clientilor, pe care acestia le pot rambursa in conditii optime.
Totodata, si comportamentul de plata al celor peste 320.000 de clienti ai companiei este unul responsabil. De cele mai multe ori, acestia incep prin a imprumuta sume mici, in functie de necesitati. Mai mult, acestia stiu ca a fi la zi cu plata ratelor este una dintre conditiile prin care pot beneficia de noi imprumuturi si pe viitor. Astfel, in prezent, peste 70% dintre clientii Provident sunt deja la cel putin al doilea imprumut.
Nu in ultimul rand, utilizarea sumelor imprumutate trebuie de asemenea sa fie stabilita si planificata intr-un mod responsabil. De regula, clientii folosesc imprumutul Provident pentru a-si echilibra bugetele saptamanale, pentru a inlocui sau repara aparatura electrocasnica, pentru diverse cheltuieli medicale, pentru educatie sau pentru a face cadouri cu ocazii speciale. Avand o viata foarte activa, cu un program aglomerat, acestia apreciaza ca pot primi banii in mai putin de doua zile de la solicitare si pot plati ratele din confortul propriei locuinte, dupa un program convenabil.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice