2015 este anul afacerii tale. Tu cum o vei finanta?
Data publicarii: 19-03-2015 | Finante-BanciDesi aceste statistici sunt realizate la nivelul intregii Uniunii Europene, vestile bune se propaga si asupra pietei romanesti. Ba mai mult, cresterile din Romania pot fi ceva mai mari decat media europeana: 7,8% pentru valoarea adaugata si 2,8% in ceea ce privesc locurile de munca in IMM-uri, potrivit aceluiasi studiu. asteptai un semn ca sa te apuci de treaba? Acesta s-ar putea sa fie.
Asa ca, daca ai inceput deja o afacere ori daca iti planuiesti sa faci asta in curand, iata cum sa-ti gestionezi resursele pentru a fi mai eficient sau cum poti obtine mai multi bani pentru proiectul tau:
1) Alege-ti altfel de specialisti in echipa ta!
Faptul ca ai nevoie de o echipa puternica, in care incluzi oameni cu expertiza, nu e cu siguranta un secret pentru tine. Dar solutia nu este sa cauti aceste persoane neaparat dupa pregatirea si studiile lor, cat in functie de pasiunile si preocuparile lor. Traim intr-o perioada a cursurilor online, a autodidactilor puternici - asa ca expertiza poate aparea si altfel. Foloseste-te de ideea de networking, participa la diverse intalniri si workshop-uri, inscrie-te in hub-uri destinate start-up-urilor si aduna in jurul tau oameni care iti impartasesc pasiunile. In felul acesta, poti miza pe oameni energici si proactivi!
2) Foloseste-te de tehnologie pentru know-how
Practic, astazi inveti aproape orice din fotoliul tau. Poti participa la un curs de anteprenoriat al unei mari universitati din lume in timp ce faci curatenie in casa, poti asculta speakeri interesanti vorbind despre domeniul tau de activitate in timp ce raspunzi la mail-uri, pentru ca toate aceste lucruri sunt disponibile online si, foarte multe dintre ele, in mod gratuit! In felul acesta, vei afla o multime de informatii importante fara sa fie nevoie sa te inscrii la scoli scumpe.
3) Cauta pachete bancare ce te scutesc de taxe
La inceput, desi nu esti o persoana foarte organizata, esti aproape obligat sa faci cat mai multe economii si sa incerci sa reduci cheltuielile din tot mai multe directii. O solutie la indemana este sa iti alegi pachete bancare ce iti ofera diferite gratuitati macar in primele luni, pentru ca in felul acesta vei sterge de pe lista cateva cheltuieli bune. Spre exemplu, Banca Transilvania are in luna martie o oferta speciala pentru IMM-uri, numita Totul pentru IMM, prin care le promite administratorilor, care nu au cont deschis la BT, 12 luni gratuite la principalele operatiuni bancare: deschidere de cont curent in lei, administrare lunara de cont curent, Internet Banking BT24 si Mobile Banking mBT24. In plus, lunar, primele 10 plati in lei prin BT24, mBT24 sau incasari in lei prin OP (interbancare sau intrabancare). Cam cati bani crezi ca vei scuti in felul acesta?
Ba mai mult, daca esti client nou si le recomanzi altor trei persoane sa incerce pachetul, cu ajutorul site-ului Totul pentru IMM, iar acestia aplica pentru oferta pana la 31 martie, atunci tu castigi un an in plus la oferta BT.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani