Bulgaria are nevoie urgent de ajutorul FMI - Borisov
Data publicarii: 30-06-2014 | Finante-BanciBulgaria are nevoie urgent de ajutorul Fondului Monetar Internaţional, din cauza temerilor privind stabilitatea sistemului bancar al ţării, a afirmat vineri liderul partidului de opoziţie GERB, Boiko Borisov, transmite Reuters.
'FMI ar trebui chemat imediat. Este singura opţiune. Următorul proiect de buget trebuie pregătit cu FMI', le-a declarat jurnaliştilor Boiko Borisov în Parlamentul de la Sofia.
întrebat de ce Bulgaria are nevoie de ajutorul FMI, fostul premier bulgar a răspuns: 'în principal pentru expertiză, astfel încât să se atenueze temerile din ţară'. Borisov a adăugat că actuala coaliţie ar trebui să rămână la guvernare până la sfârşitul lunii iulie pentru a avea timp să demareze negocieri cu FMI şi pentru a vinde obligaţiuni de până la şase miliarde de leva (4,2 miliarde de dolari), a adăugat Borisov.
Declaraţia sa vine după ce vineri partidele politice din Bulgaria au convenit să organizeze alegeri parlamentare la 5 octombrie, conform anunţului liderului Partidului Socialist, Serghei Stanişev.
Stanişev, flancat de liderii altor principale partide politice, a afirmat de asemenea că toţi susţin măsurile luate de Banca Centrală a Bulgariei şi alte instituţii de stat pentru a garanta stabilitatea sistemului financiar al ţării, după atacuri asupra unor bănci bulgare importante. Vineri, Banca Centrală a Bulgariei a denunţat 'o încercare de a destabiliza statul' printr-un atac asupra sistemului bancar, după trimiterea de mesaje pe internet în care se afirmă că First Investment Bank (FIB), a treia mare bancă a ţării, se află în dificultate financiară. Trimiterea acestor mesaje, pe net şi telefoane portabile, a provocat o stare de panică la Sofia, unde clienţi preocupaţi au asediat ghişeele acestei bănci.
SURSA: Economica.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani