Cât economiseşti dacă plăteşti direct cu cardul de firmă. Studiu de caz
Data publicarii: 25-06-2014 | Finante-Banciîn jur de 15% din rulajele unei firme medii din domeniul comerţului sunt reprezentate de plăţile către furnizorii de utilităţi în timp ce 5% merg către salariile angajaţilor şi alţi 5% către combustibili, arată un sondaj al CNIPMMR. Sunt doar două exemple de tranzacţii ce pot fi realizate direct cu ajutorul unui card de firmă, fără comisioane şi fără timp pierdut la bancă.
Aproape un sfert din rulajele lunare ale unei firme de dimensiuni medii cu afaceri în comerţul alimentar sunt reprezentate de plata utilităţilor (în principal energie electrică) , salariile angajaţilor şi alimentarea cu combustibil a maşinilor din dotare. în cazul unui magazin cu rulaje lunare de 50.000 de euro, suma se ridică la 12.500 de euro în fiecare lună, bani care, dacă ar fi retraşi din contul firmei sau dacă ar fi plătiţi cu ajutorul instrumentelor clasice, ar atrage după sine comisioane deloc neglijabile pentru a nu mai pune la socoteală timpul pierdut la bancă şi efortul de a înregistra aceste cheltuieli în evidenţa firmei. Atât retragerea de numerar de la ghişeul băncii, cât şi introducerea unui ordin de plată sunt operaţiuni comisionate. Potrivit unui calcul Capital bazat pe taxele şi comisioanele afişate de bănci, dacă respectiva firmă ar alege să retragă bani din cont pentru fiecare din operaţiunile de mai sus ar pierde lunar până la 250 de euro sau 2% din suma totală alocată acestor cheltuieli.
O alternativă la îndemână o reprezintă cardul de firmă (cardul business) a cărui utilizare directă reduce la zero comisioanele. Băncile care au în portofoliu cardurile business emise sub sigla Visa dau posesorilor posibilitatea posesorului să plătească, din faţa computerului şi fără comision, gazele, curentul electric, apa sau abonamentul de internet ori telefonie mobilă. Acelaşi produs special construit pentru firme poate fi utilizat pentru a achita fără comision combustibilul la orice benzinărie din România, dar şi pentru a transfera, tot fără comision şi tot prin intermediul serviciiilor de internet banking, bani din contul firmei către conturile de salariu ale angajaţilor.
SURSA: Capital.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice