ASF scade comisioanele de tranzacţionare pe piaţa de capital
Data publicarii: 23-06-2014 | Finante-BanciAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat Regulamentul pentru modificarea anexei la Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 453 din 20 iunie 2014 şi va intra în vigoare la data de 16 septembrie 2014, se arată într-un comunicat al ASF.
Una dintre modificările aduse de actul normativ vizează reducerea de la 0,08% la 0,06% (deci o scădere de 25%) a cotei aplicate valorii tranzacţiilor cu instrumente financiare suportată de cumpărător.
O altă prevedere cuprinsă în noul regulament este menţinerea la nivelul de 0,04% a cotei din valoarea tranzacţiilor derulate pe pieţele reglementate şi/sau în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare, de către intermediarii care au calitate de Market Maker.
Regulamentul mai prevede exonerarea entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF de la plată în legatură cu emiterea unui aviz constituind răspuns oficial la chestiuni privind aplicarea legii şi a reglementărilor, în prezent la nivelul de 10.000 lei.
“ASF a luat primele măsuri pentru diminuarea barierelor de pe piaţa de capital. Acestea includ schimbări de legislaţie şi o reducere semnificativă a comisioanelor de tranzacţionare“, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii.
El a mai spus ca instituţia pe care o conduce intenţionează să faciliteze accesul la Bursa românească, ”astfel încât investitorii să nu fie nevoiţi să se gândească de două ori înainte de a-şi investi banii aici”.
Continuarea, în Capital.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii