Cipru revine pe pieţele de obligaţiuni
Data publicarii: 19-06-2014 | Finante-BanciCipru va reveni miercuri pe pieţele financiare internaţionale, devenind ultima ţară din zona euro care a beneficiat de un plan de asistenţă fianciară care revine pe pieţele de obligaţiuni pe fondul cererii mari pentru bondurile din zona euro, transmite Bloomberg.
Mica insulă din Marea Mediterană vrea să împrumute cel puţin 500 milioane de euro prin vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani la un randament de 4,85%, a declarat o persoană din apropierea tranzacţiei sub protecţia anonimatului. Comparativ, în luna iulie a anului trecut, costurile de creditare ale Ciprului pentru obligaţiunile cu maturitatea în luna februarie 2020 erau de aproape 14%.
Operaţiunea este intermediată de Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, UBS şi VTB Capital. Ciprul beneficiază de un rating Caa3 din partea Moody's Investors Service Inc., 'B' din partea Standard & Poor's Corp. şi 'B minus' din partea Fitch Ratings, ceea ce o plasează sub nivelul recomandat pentru investiţii investment grade).
Cipru urmează Greciei, care în luna aprilie a revenit şi ea pe pieţele financiare, Portugaliei, care săptămâna trecută a organizat prima sa licitaţie de titluri de stat după o pauză de trei ani, şi Irlandei, care a reluat şi ea licitaţiile de obligaţiuni după ce a fost nevoită să ceară un program de asistenţă financiară.
'Apetitul pieţei pentru obligaţiunile emise de ţările de periferia zonei euro permite ţărilor care au beneficiat de programe de asistenţă să revină pe piaţă' a declarat Richard McGuire, analist la Rabobank International.
Continuarea, pe Economica.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des