Împrumut subordonat de 40 mil. dolari pentru BT
Data publicarii: 13-05-2014 | Finante-BanciFondul de Capitalizare al IFC, un fond administrat de IFC Asset Management Company, investește 40 de milioane de dolari în Banca Transilvania (BT), a treia cea mai mare bancă, în funcție de active, din România. împrumutul subordonat va consolida baza de capital a BT și va susține dezvoltarea băncii.
„Aceasta este cea de a treia investiție în regiune a Fondului de Capitalizare al IFC și în total al nouălea proiect IFC cu Banca Transilvania. Suntem încântați să continuăm acest parteneriat de lungă durată între IFC și BT deoarece banca va continua să se dezvolte și să îmbunătățească accesul la finanțare în regiune”, a declarat Marcos Brujis, șeful Fondului de Capitalizare al IFC, un fond de 3 miliarde de dolari care a putut fi creat prin angajamente ale IFC și ale Băncii Japoneze pentru Cooperare Internațională (JBIC).
Relația IFC cu BT datează încă din 2004, atunci când IFC a acordat BT un împrumut destinat creditelor ipotecare. De atunci, IFC a investit într-o serie de instrumente de creditare nesubordonate, subordonate și convertibile în favoarea băncii. Este de așteptat ca investiția curentă să consolideze și mai mult această relație, contribuind la finanțarea planurilor de dezvoltare continuă a băncii.
„Această nouă facilitate ne va permite să ne continuăm planurile ambițioase de creștere organică și să continuăm să acumulăm cotă de piață, în special în segmentul în care deja noi stabilim tendințele”, a declarat Omer Tetik, Director General al BT.
România a devenit membră a IFC în 1990 și de atunci IFC a investit în total în țară 2,2 miliarde de dolari. Strategia IFC pe piețele financiare dn Europa Centrală și de Sud este de a colabora cu băncile sistemice cu scopul de a susține creșterea economică și crearea de locuri de muncă. IFC a investit într-o varietate de sectoare și depune eforturi pentru a oferi acces la finanțare întreprinderilor mici din regiune.
IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat. Lucrează cu întreprinderi private în peste 100 de țări, folosindu-și capitalul, experiența și influența pentru a ajuta la eliminarea sărăciei extreme și pentru a promova prosperitatea comună. în anul financiar 2013 investițiile instituției au ajuns la aproape 25 miliarde de dolari.
Continuarea, in Capital.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani