Barclays va concedia anul acesta 14.000 de angajaţi
Data publicarii: 09-05-2014 | Finante-BanciBarclays va concedia anul acesta 14.000 de angajaţi, jumătate dintre ei în Marea Britanie, ca parte a noii strategii adoptate de banca britanică, transmite BBC.
în februarie, grupul bancar avertiza că va desfiinţa între 10.000 şi 12.000 de locuri de muncă anul acesta, din totalul de 140.000 de angajaţi. Barclays a concediat şi anul trecut 7.650 de angajaţi.
La divizia de investiţii bancare, afectată de o încetinire a cererii pentru obligaţiuni ale guvernelor şi ale companiilor, vor fi concediaţi 7.000 de angajaţi până în 2016. Profitul înainte de taxe la divizia de investiţii bancare a scăzut în primul trimestru din 2014 la 668 milioane de lire sterline, de la 1,32 miliarde de lire sterline în perioada similară din 2013.
De asemenea, Barclays a anunţat că va înfiinţa o bancă de rebuturi (bad bank) unde vor fi vândute active în valoare de 115 miliarde de lire sterline (195 miliarde de dolari).
Recent, Barclays a anunţat majorarea sumei totale plătită anul trecut pentru bonusuri. Astfel, în 2013, valoarea totală a bonusurilor plătite angajaţilor de către Barclays a urcat cu 10%, la 2,4 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari), de la 2,17 miliarde de lire sterline în 2012, în timp ce la divizia de investiţii bancare aceasta a urcat cu 13%.
în 2013, Autoritatea britanică de Supervizare Bancară a anunţat că cinci bănci din Marea Britanie trebuie să-şi majoreze capitalul cu încă 13,7 miliarde de lire sterline (21,2 miliarde de dolari), pentru a-şi acoperi riscurile şi a face faţă posibilelor pierderi din împrumuturi şi amenzi.
Principalele bănci britanice, Royal Bank of Scotland, Barclays şi Lloyds, trebuie să-şi majoreze capitalul cu încă 13,6 miliarde de lire sterline, trei miliarde de lire sterline şi, respectiv, cu 8,6 miliarde de lire sterline, pentru a avea un capital tampon, echivalentul a cel puţin 7% din activele lor riscante.
SURSA: Economica.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani