Brokerii, sechestrati in Asociatie
Data publicarii: 17-11-2006
HTI Valori Mobiliare si SSIF Broker si-au anuntat intentia de a parasi Asociatia Brokerilor de la 1 noiembrie, si cereau cotizatii anuale egale indiferent de cifra de afaceri. Acestia au mai declarat ca, in schimbul cotizatiei, membrii nu primesc nicio facilitate din partea Asociatiei Brokerilor.
SSIF Broker si HTI, chemate luni la discutii
Conform comunicatului HTI, Asociatia nu a solutionat cererea, invocand o prevedere potrivit careia solicitarea trebuia depusa cu cel putin sase luni inainte de sfarsitul anului. "Am primit o notificare de la Asociatia Brokerilor in care se mentioneaza ca in Consiliul Director al Asociatiei Brokerilor s-a luat in discutie cererea noastra de retragere si aceasta nu poate fi solutionata intrucat nu a fost depusa cu 6 luni inainte de sfarsitul anului, motiv pentru care ne invita la discutii", a declarat, in comunicat, Cristina Nicolescu, director general al HTI Valori Mobiliare.
"Am constatat ca statutul Asociatiei este conceput in detrimentul membrilor ingradindu-le dreptul la libera asociere, in timp ce principiul fundamental de egalitate a membrilor nu este respectat. Statutul nu prevede necesitatea obtinerii aprobarii Consiliului Director in cazul unei cereri de retragere a unui membru", mai precizeaza comunicatul HTI.
In plus, in comunicat HTI reafirma pozitia sa de a parasi Asociatia indiferent de presiunile exercitate de catre aceasta.
Broker accepta ca solutie reconsiderarea calculului cotizatiei
"Luni suntem chemati sa purtam discutii cu cei din Asociatia Brokerilor. Solutia acceptata de SSIF Broker va fi reconsiderarea modului de calcul al cotizatiei. Actionarii nu sunt de acord sa plateasca o suma atat de mare pentru nimic. Cotizam in mod inegal si beneficiem in mod egal de nimic", a declarat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker. Totodata acesta a mentionat ca nu poate fi oprit in intentia de a parasi Asociatia. "Nu cer aprobare sa ies din Asociatie. Este dreptul nostru sa putem iesi dintr-o asociatie cand nu ne mai convin conditiile", precizeaza Prunea.
Reprezentantul singurei societati de intermediere bursiera listata la BVB a declarat si ca societatea intentioneaza in perioada urmatoare sa fuzioneze. "Exista un plan de fuziune cu mai multe societati. In acest moment inca nu putem oferi detalii, insa aceasta fuziune ar putea fi chiar cu HTI Valori Mobiliare", a spus Prunea.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii