Banca Angliei va testa băncile în privinţa vulnerabilităţii la atacurile hackerilor
Data publicarii: Astazi, 23-04-2014 | Finante-BanciBanca Angliei va derula în acest an un program fără precedent de testare a vulnerabilităţilor individuale ale băncilor la atacurile hackerilor asupra infrastructurii IT, potrivit cotidianului britanic Financial Times.
Programul face parte dintr-o evaluare amplă a sistemelor IT din peste 20 de bănci mari şi alte instituţii financiare importante din Marea Britanie. Acţiunea va fi supravegheată de Andrew Gracie, director al diviziei speciale a băncii centrale britanice pentru lichidrea şi restructurarea instituţiilor de credit cu probleme financiare.
Scenariile avute în vedere vor utiliza cele mai recente informaţiidisponibile despre ameninţările din partea hackerilor, teroriştilor şi ţărilor care acţionează în afara cadrului internaţional.
"Marea Britanie dă tonul la nivel global în această privinţă, este ceva cu totul nou", a declarat o sursă apropiată situaţiei.
Programul de "hacking etic" va implica specialişti de la companii care au avizul autorităţilor de a efectua teste prin care încearcă să pătrundă în sistemele informatice ale companiilor.
Rezultatele testelor se vor adăuga lecţiilor învăţate în cadrul procesului Waking Shark II de anul trecut, când în Citi-ul londonez a avut loc o verificare masivă a capacităţii sistemului bancar pe ansamblu de a rezista la un atac major.
Acţiunea de anul trecut nu a testat, însă, rezistenţa sistemelor informatice individuale ale instituţiilor financiare.
Multe dintre marile companii derulează astfel de verificări, dar programul din acest an este primul proces de amploare supravegheat de autorităţi cu scopul de a elimina vulnerabilităţile infrastructurii IT, inclusiv a sistemului de plăţi.
Continuarea, pe Mediafax.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman