Interamerican: Romania are nevoie de investitori in sistemul privat de sanatate
Data publicarii: 16-11-2006Directorul diviziei de sanatate a Interamerican, Mircea Oprescu, a semnalat o posibila problema in actul legislativ ce arata directiile reformei de sanatate. Excluderea serviciilor medicale prevazute in pachetul de baza din asigurarile private suplementare va duce la o limitare a investitiilor in sistemul privat de sanatate, a declarat Mircea Oprescu.
Oprescu a declarat ca se va pune "lacat" investitiilor in cazul in care statul va impune companiilor sa ofere doar servicii ce nu sunt incluse in pachetul de servicii medicale de baza.
Legea privind reforma sanatatii a fost adoptata in 2006. In urma acestei legi, contribuabilii la asigurarile sociale de sanatate vor beneficia de servicii incluse in pachetul de servicii medicale de baza, iar asigurarile voluntare sunt de tip complementar sau suplimentar. "Asigurarile voluntare de sanatate de tip complementar suporta total sau partial plata serviciilor neacoperite partial din pachetul de servicii medicale de baza, coplati", se spune in articolul 341 din legea nr. 95/2006, privind privind reforma in domeniul sanatatii. " Asigurarile voluntare de sanatate de tip suplimentar suporta total sau partial plata pentru orice tip de servicii necuprinse in pachetul de servicii medicale de baza, optiunea pentru un anumit personal medical, solicitarea unei a doua opinii medicale, conditii hoteliere superioare, alte servicii medicale specificate in polita de asigurare", mai spune actul legislativ. Astfel, diferenta din asigurarile suplimentare si complementare este neclara, a spus Oprescu.
"Ar trebui sa pastram asigurarile complementare in legatura cu pachetul de baza si sa lasam constructia ofertei pentru asigurarile suplimentare la latitudinea pietei", a declarat directorul diviziei de sanatate a Interamerican.
Pachetul de servicii medicale de baza este intarziat, iar acest lucru intarzie dezvoltarea pietei private Normele urmeaza sa fie publicate. "In privinta pachetul de servicii medicale de baza, autoritatile incearca sa il defineasca din 1998, dar nici pana acum nu au reusit", a afirmat Oprescu. Functionarea acestui sitem depinde in mod direct de aparitia pachetului de servicii medicale de baza.
O alta problema semnalata de Oprescu este cea a deductibilitatii, in sensul ca sistemul de impozitare impiedica sa se vada efectele deductibilitatii de 200 euro anual. Potrivit datelor afisate de companie, deductibilitatea pentru costurile anuale de asigurare sociala scade de la 200 euro la 32 euro.
Veniturilor din asigurari de sanatate ocupa circa 20% in totalul obtinut de Interamerican, a mai spus Oprescu.
Grupul Eureko, din care face parte si Interamerican, este un grup de asigurari care ruleaza peste 10 miliarde euro si este, potrivit declaratiilor presedintelui Interamerican, cel mai mare investitor in sistemul privat de sanatate din Romania. Grupul financiar olandez a invetit peste 10 milioane euro pentru realizarea primului spital privat din Bucuresti, Euroclinic. Primul spital privat din Bucuresti a fost construit pe o suprafata de 1.400 metri patrati si are 5 etaje.
In primul semestru, primele brute subscrise ale companiei de asigurari Interamerican au fost in valoare de 8,06 milioane de euro (28,54 milioane lei), in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului