Cine este Misu Negritoiu
Data publicarii: 26-03-2014 | Finante-BanciMisu Negritoiu, 64 de ani, este unul dintre cei mai titrati bancheri locali, avand in spate o cariera care imbina pozitii de conducere atat in sectorul public cat si in domeniul privat.
El a fost director general al ING Bank Romania pana in 2012, iar in prezent ocupa postul de presedinte al bancii. ING Bank este a saptea banca dupa active din Romania.
De-a lungul carierei, Negritoiu s-a facut remarcat si prin pozitiile critice pe care le-a avut la adresa politicii duse de Banca Nationala. Una dintre cele mai cunoscute polemici publice avute cu BNR a fost cea legata de deprecierea leului din 2008, pe care Banca Nationala a pus-o in seama unui atac speculativ. Intr-o opinie publicata in Ziarul Financiar din 16 mai 2013, Negritoiu critica o serie de consideratii facute de Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului, in cartea sa "Politica Monetara: Ipostaze Neconventionale“ in capitolul despre „Lichiditate, atacul speculativ din octombrie 2008 si reputatia bancii centrale“.
Negritoiu este economist, absolvent al Facultatii de Comert Exterior, ASE. A absolvit si Facultatea de Drept, Universitatea de la Bucuresti. A fost ministru de stat pentru coordonare, strategie si reforma (1992-1993). El a fost deputat in legislatura 1996 - 2000.
In mai 1997, Negritoiu a demisionat din Parlament si a trecut in sectorul privat, la banca anglo-olandeza ING Barings, cu functia de corporate finance manager. In anul 1999 este promovat ca vicepresedinte si director general adjunct al bancii ING Romania. La 1 august 2006, Negritoiu a preluat pozitia de director general al ING Bank Romania si de presedinte al Comitetului pe Tara al ING Romania, grup financiar care include banca ING Bank Romania, compania de asigurari de viata si pensii ING Asigurari de Viata (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease si societatea de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management.
Continuarea, pe ZF.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des