Vicepresedintele BNR Bogdan Olteanu, implicat in scandalul retinerii lui Mihail Vlasov
Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-BanciCurtea de Arbitraj Comercial International la care Mihail Vlasov ar fi spus ca intervine pentru solutionarea unui dosar al unui om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, din care a primit 200.000 de euro, este condusa de vicepresedintele BNR Bogdan Olteanu si de fiica sa Vanda Vlasov, conform Mediafax.
Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost infiintata in anul 1953, in scopul solutionarii litigiilor de comert exterior.
Prin Legea 335 din 3 decembrie 2007, Curtea de Arbitraj a fost reorganizata ca institutie permanenta de arbitraj, fara personalitate juridica, pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, pentru administrarea arbitrajului international si intern.
Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International este Bogdan Olteanu, fost membru PNL, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.
Fiica presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, notarul Vanda Anamaria Vlasov, este prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj, iar Brandusa Stefanescu, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, este vicepresedinte.
Fostul judecator de la ICCJ Ioan Ionescu este arbitru coordonator pentru curtile de arbitraj de pe langa camerele de comert judetene, iar avocatul Bazil Oglinda este secretar stiintific.
Membrii Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International sunt Smaranda Angheni, decan al Facultatii de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu", Eugenia Lohan, fost judecator sef de sectie la ICCJ, Stanciu D. Carpenaru, decanul Facultatii de Drept de la Universitatea "Nicolae Titulescu" si avocatul Viorel Ros, potrivit site-ului institutiei.
Continuarea, pe Wall-Street.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman