Teodorovici la Bruxelles: Romania vrea sa aiba din acest an absorbtie pe alocarile din 2014-2020

Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-Banci

Romania va aplica cel putin doua solutii pentru a avea absorbtie de fonduri UE inca din primul an al perioadei de programare 2014-2020, respectiv finantarea unor proiecte deja aprobate din urmatorul cadru financiar si rambursarea unor finantari proprii ale beneficiarilor deja prevazute in bugetele pe acest an dupa aprobarea de catre Comisia Europeana a noilor programe operationale, a declarat ieri, la Bruxelles, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

'Si la DG Regio (Directia Generala pentru politica regionala) si la DG Employment (Directia Generala pentru ocupare) aceste lucruri sunt perfect acceptate, pentru ca ele sunt in concordanta cu prevederile regulamentului. Este decizia statului membru sa faca acest lucru. Sunt cel putin doua solutii pentru a incepe din acest an implementarea pe proiecte, fie ca sunt finantate din Fondul Social European, fie din Fondul de Dezvoltare Regionala', a declarat Teodorovici in cadrul unui briefing de presa.

 

El a precizat ca prima solutie ar fi ca proiectele depuse si aprobate, dar fara finantare pe actuala perioada de programare, 'sa inceapa si sa fie finantate din urmatorul cadru financiar'. In cadrul schimbului de opinii la care a participat miercuri in cadrul Comisiei pentru dezvoltare regionala (REGI) a Parlamentului European, Teodorovici a afirmat ca exista 'mii de proiecte aprobate, dar fara finantare'.

Continuarea, in Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: